29 Eylül 2016 Perşembe

Mercedes-Benz Generation EQ


Bu yıl Paris'te yaşanan elektrikli otomobil yağmuru Mercedes standında da devam ediyor. Alman markanın tanıttığı konsept son yılların bir diğer yükseleni olan SUV segmentinde yer alıyor.

Yuvarlak hatlı tasarımıyla dikkat çeken otomobil basık tavan yapısı, 21 inç çaplı jantları, şişkin çamurlukları ve dar sayılabilecek yan cam yüzeyleriyle sportif bir görünüm sunuyor. Farları ve ön panjuru tek parça LED ekran içerisinde oluşturulan konseptin ön tamponu da dinamik bir görünüme sahip.


Gizlenen kapı kolları ve yerlerini kameralara bırakan yan aynalar, yan bölümü daha pürüzsüz kılarken kapı altlarında mavi renkli LED barlar kullanılmış. Yanları deflektörlü küçük bir spoilere sahip olan bagaj kapağında aynı zamanda şık görünen ince uzun LED stoplar görülebiliyor.

İç mekanı da sade bir görünüm sunan araç dört adet tekli koltuğa sahip. büyük bir OLED ekrandan oluşan gösterge paneli ve orta konsolun yanında dokunmatik kumandalara sahip ara konsol ve ince kollara sahip direksiyon simidi dikkat çeken diğer detaylar.


Her iki aksında da bir elektrik motoru bulunan konsept 408 beygir güç, 700 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemiyle 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 5 saniyenin altına inerken menzil 500 km olarak açıklanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder