21 Kasım 2011 Pazartesi

Lincoln MKT


Ford'un lüks alt markası Lincoln, MKT modelini makyajladığını açıkladı. Görünümü çok daha dikkat çekici olan crossover artık daha tutumlu ve güçlü motorlara sahip.

Ön görünümünde, eskiden olduğu gibi çift kanatlı dev ızgara ve küçük farları dikkat çeken otomobilin jant seçenekleri yenilenirken C ile D sütunu arasında kalan cam daraltılmış. Şoförlü kullanıma yönelik uzun gövdeye sahip iki yeni modeli bulunan aracın direksiyon sistemi artık daha keskin tepkilere sahipken süspansiyon sistemi de artık adaptif bir ünite. Arka kısımda tampona doğru dışarıya doğru açılan bagaj kapığı dikkat çekerken stoplar tek parça halinde tasarlanmış.


İç mekanı dışarıya oranla daha sade ve oldukça şık olan MKT dijital gösterge paneli, yenilenen SYNC ve MyLincoln Touch ile sürücüyle daha rahat iletişim kurabiliyor. Arkada şişirilebilen emniyet kemerleri sunan aracın diğer donanımları arasında kör nokta algılama, park yardımcısı, daha güçlü frenler, 3. koltuk sırası, 14 hoparlörlü, 700 Watt çıkış gücü sunan ses sistemi, çarpışma uyarısı, viraj frenleme yardımcısı ve şerit koruma yardımcısı bulunuyor.

3.7 litre hacimli v6 motoru modifiye edilerek 300 beygir güç, 372 Nm tork üretebilir hale getirilen aracın turbo beslemeye sahip 3.6 litre hacimli v6 motoru 355 beygir güç, 474 Nm tork üretebiliyor. Her iki motor da 6 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle birlikte sunulmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder