5 Eylül 2011 Pazartesi

Ford Evos


2011 Frankfurt otomobil fuarında tanıtılacak olan konsept araçlar arasına bir de Ford modeli katıldı. Markanın gelecekte izleyeceği tasarım anlayışını yansıttığı açıklanan Evos oldukça şık ve sportif bir görünüm sunuyor.

Yuvarlak hatları keskin çizgilerle güzel harmanlamış olan Ford tasarımcıları güncel konsept otomobillerde kullanılan bütün özellikleri kendi araçlarına eklemiş. İnce yapılı far ve stop grubunda LED teknolojisi kullanılırken ince yapılı yan aynalar ve büyük çaplı jantlar dikkat çekiyor. Ön tamponun altına şık bir biçimde yerleştirilen splitter arka tampon altında bulunan dalga şekilli difüzörle uyum içerisinde görünürken yan etekler bu uyumu tamamlıyor.

4.50 metre boya, 1.97 metre ene, 1.36 metre yüksekliğe ve 2.74 metre aks mesafesine sahip olan büyük hatchback iki kapılı gibi görünse de tamamı yukarıya doğru açılan dört kapıya sahip.

İç mekana geçildiğinde de fütüristik çizgilerinin devam ettiği görülebilen araç dört adet tekli koltuğa sahip. Kumanda elemanları şoför odaklı yerleştirilen otomobilde gösterge paneli haricinde sürücünün sağ bacağının bulunduğu kısımda da AMOLED göstergeler bulunuyor. Kumanda düğmelerinin bir kısmı sürücü kapısı içerisine yerleştirilirken geriye kalanlar şoför koltuğunun sağ kısmına eklenmiş.

Motoru konusunda detaylı bilgi verilmeyen Evos’un hibrit ünitesinde 2 litre hacimli benzinli bir içten yanmalı motorla birlikte elektrik motoru da görev yapacak. Yüksek performans sunması beklenen bu hibritin menzilinin 800 km’yi geçmesi planlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder