27 Haziran 2010 Pazar

Jaguar XKR 75


Jaguar'ın 75. yıl kutlamaları sürüyor. 2010 Cenevre otomobil fuarında tanıtılan özel donanımlı XKR modelleri ve Avustralya pazarına özel XK Coupé 75th Anniversary'nin ardından geçtiğimiz yıl Goodwood Festival of Speed sırasında tanıtılan güçlendirilmiş XKR modeli piyasaya sürülüyor.

Stratus Grey isimli koyu füme gövde rengiyle satılacak olan otomobilde gövde grafik paketi, 20 inç çaplı jantlar, kırmızı fren kaliperleri, ön splitter, yeni yan etekler, arka tampon altında difüzör, bagaj kapağı üzerinde daha büyük bir spoiler ve daha geniş egzoz çıkışları bulunuyor.

İç mekanında araca özel deri döşemeler ve XKR 75 plakası dikkat çekerken donanımda direksiyonel farlar ve adaptif süspansiyon sistemi bulunuyor.

Aracın yol tutuşunu iyileştirmek için yapılan modifikasyonların arasında en dikkat çekeniyse süspansiyon sistemi üzerinde yapılan değişiklikler olmuş. Ön aksta %28 daha sert olan süspansiyon sistemi arka akstaysa %32 oranında sertleştirilmiş. Adaptif sistemin elektronik kontrol ünitesi daha sportif bir kullanıma izin verecek şekilde yeniden programlanırken yükseklik önde 15, arkadaysa 10 mm azaltılmış.

Yeni egzoz sistemi sayesinde kompresör beslemeye sahip 5 litre hacimli v8 motoru 530 beygir güç, 655 Nm tork üretebilen otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.6 saniye sürerken maksimum sürat 280 km/s'te sınırlandırılmış. Araç üzerinde yapılan bütün modifikasyon çalışmaları, Jaguar XKR'ın GT2 versiyonunu hazırlayan RSR gözetiminde yapılmış.

Sadece 75 örneği üretilecek olan otomobilin İngiltere satış fiyatıysa 85.500 Sterlin olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder