17 Şubat 2010 Çarşamba

Jaguar XKR



2010 Cenevre otomobil fuarında Jaguar standında XKR modelinin özel donanımlı versiyonları sergilenecek. Speed Pack, Black Pack ve Special Edition adlı modeller daha çok görsel yenilikler sunmakta.

Speed Pack, 20 inç çaplı jantlar, kırmızı fren kaliperleri, büyük bir bagaj üstü spoiler ve arka tamponun altında bir difüzör sunarken ön tamponun da görünümü biraz daha sportif hale getirilmiş. Bu aracın hız limitörünü yeniden programlayan Jaguar, otomobilin 280 km/s maksimum sürate ulaşmasını sağlamış.

Black Pack, bu pakete özel, 20 inç çaplı ve siyah renkli jantlarla donatılırken geri kalan görsel donanımların tamamını barındırıyor. Siyah, beyaz veya kırmızı gövde renkleriyle alınabilen otomobilin maksimum sürati 250 km/s'te sınırlı.

Dikkatli okurlarım bu araçların görünümlerini bir yerlerden hatırlar gibi olmuşlardır. Bunun nedeni Jaguar'ın 2008 yılında piyasaya sürdüğü ve sadece 200 adet üretilen XKR-S modelinin de aynı gövde kitine sahip olması.

Bu araçlar haricinde Jaguar standında XKR modelinin Special Edition adında bir versiyonu dabulunacak ki bu araç, Black Pack ve Speed Pack donanımlarını birleştiren bir otomobil olacak.

Otomobillerin tamamında kompresör beslemeye sahip, 5 litre hacimli, 510 beygir güç, 625 Nm tork üretebilen v8 motor kullanılıyor.

2 yorum:

  1. Bir önceki nesili tasarım açısından daha özgün ve asildi. Biraz sıradanlaşmış.

    YanıtlaSil
  2. İki neslini de severim bu aracın. Jaguar, parası Aston Martin almaya yetmeyenlere büyük iyilik yapıyor bu modelle :)

    YanıtlaSil