26 Temmuz 2024 Cuma

Chevrolet Corvette ZR1


Chevrolet, şimdiye kadar ürettiği en güçlü seri üretim Corvette modelini tanıttı. 8. nesil Corvette'e de ZR1 versiyonunu ekleyen marka, 1.000 beygir üzerinde güç üretebilen bu canavarı arkadan itişli olarak sunarak ağırlığını düşürürken sunduğu heyecan seviyesini artırmış.

Aslında araca ilk bakıldığında Z06 seçeneğinden farksızmış gibi durduğu söylenebilir. Agresif görünen ön tampon, geniş yan etekler, önde 20, arkadaysa 21 inç çaplı jantlar, kaputta bulunan hava çıkışları, dörtlü egzoz çıkışları ve abartılı olmayan spoiler her iki modelde de bulunuyor. En büyük tasarım yeniliğiyse ZR1'ın Coupé seçeneklerinde sunulan çift parçalı arka cam.

Arka camların arasına ek hava çıkışı koyan Chevrolet aracı Coupé olarak adlandırıyor olsa da sert tavan sökülebiliyor. Dolayısıyla araç bir Targa. ZTK Performans paketi tercih edildiğinde maksimum süratte yere basma kuvveti 544 kg olurken ön bölüme deflektörlü bir splitter, arkayaysa çok daha büyük bir spoiler ekleniyor. Bu parçalar, aynı gövde ve jantlar gibi karbon fiberden üretilmiş.

İç mekanında farklı renklerde deri döşeme ve bol bol karbon fiber sunan otomobilde metal pedal seti, sabit kafalıklı ve Alcantara bölümlere sahip koltuklar ve kontrast renkte dikiş iplikleri sunuluyor. Bu arada fren sisteminde de 400 ve 390 mm çaplı karbon seramik diskler kullanılmış. Kuru ağırlıklarsa Coupé için 1.665, Convertible içinse 1.705 kg olarak açıklandı.

Gelelim motora. Çift turbo beslemeye sahip, 5.5 litre hacimli V8 ünite Z06 ile paylaşılıyor olsa da bir çift turbo beslemeyle gücü 1.080 beygire, torkuysa 1.120 Nm'ye ulaşmış. 8 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman gücü arka aksa aktarıyor ve 345 km/s üzerinde maksimum sürate izin veriyor. Çeyrek mili de 9.7 saniyenin altında tamamlayabileceği bildirilen aracın ara hızlanmaları da etkileyici.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder