24 Temmuz 2024 Çarşamba

Xiaomi SU7 Ultra


Çinliler elektrikli otomobil konusunda da hızlı hareket etmeyi çok seviyor. Henüz ilk tanıtımı üzerinden bir yıl geçmeyen Xiaomi SU7, Porsche Taycan Turbo GT'nin rekorlarına göz dikti. Bu nedenle ortaya çıkan aracın üzerinde görülen çıkartmalarda bile Porsche'nin yazı tipi kullanılmış.

Aslında bir yarış otomobili olan SU7 Ultra'nın bolca değişime sahip olan gövdesi karbon fiberden üretilmiş. Önde yer alan ve köşelerinde deflektörler sunan splitter, kaputa açılan dev hava çıkışları, genişleyen yan etekler, kısaltılan ön ve arka çamurluklar ön ve yan bölümün dikkat çekici detayları.

AP Racing imzası taşıyan fren sistemi ve daha küçük çapla merkezi tek bijona sahip OZ Racing jantlar gözlerden kaçmıyor. Arkadaysa bagaj kapağının daha büyük bir spoiler şeklinde tasarlanmış olması, ikinci dev spoiler nedeniyle fark edilmiyor bile. Aynı şekilde difüzörün de büyük olduğunu belirtelim. Bu arada bütün bu değişiklikler, araca 2 tonun üzerinde yere basma kuvveti üretiyor.

Aracın sunduğu teknik veriler de göz kamaştırıyor. Üç elektrik motoru sayesinde 1.548 beygir güç üretebilen model dört tekerlekten çekiş sistemine sahip ve 1.9 tonluk ağırlığına rağmen 0-100 km/s deparını 1.97 saniyede tamamlıyor. 0-200 ve 0-300 km/s ise sırasıyla 5.97 ve 15 saniyede tamamlanıyor. Maksimum süratse 350 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder