20 Nisan 2024 Cumartesi

Zeekr 009 Grand


Zeekr çıtayı yükseltiyor. Lüks MPV araçların çok popüler olduğu Çin pazarına hem yüksek performanslı hem de standart 009'dan daha konforlu bir model sunmaya başlayan üretici özellikle sunduğu ek performansla binek otomobilleri bile kıskandırıyor.

Dış görünüme bakıldığında ana hatlarında bir yenilik sunmayan 009 Grand'in tavanına LiDar sensörü eklenirken arkada yer alması gereken yüzgeç anten burada bulunmuyor. Fabrikada 20 saat cilalanan ve Laser işlemeyle son haline gelen 20 inç çaplı jantlar araca özel tasarıma sahip ve kapıların altına da kromajlı bir çıta eklenmiş.

İç mekana geçildiğinde, ön bölümde küçük dijital gösterge paneli ve büyük dokunmatik ekranla birlikte sunulan üst ve alt kısımları düzleştirilmiş direksiyon simidinin korunduğu görülebiliyor. Çift parçalı A sütunu sayesinde çapraz görüş rahatlatılırken arka bölüm çok daha dikkat çekici.

Lexus LM havaları estirilen arka kısımda 43 inç ekrana sahip, 4K LED televizyon ve 31 hoparlörlü Yamaha ses sistemi sunuluyor. Burada sunulan iki adet tekli koltuk ısıtma, havalandırma ve masaj fonksiyonları sunmanın yanında yatağa da dönüşebiliyor. İç sıcaklığını -6 ile 50 derece arasında ayarlayabilen 18 litre hacimli dolap ve şifreli kasa da donanımda.

Arka koltuk kumandalarını koltukların arasına yerleştirdiği dokunmatik ekrana alan Zeekr bu bölümde Himalaya mermerinden trim parçalarına yer vermiş. Cam tavana da sahip olan otomobilin arka camları, 10 seviyede karartılabiliyor. Son seviyenin sadece %0.5 ışık geçirgenliği sunmasıysa biraz abartılı olmuş. Gizlilik modu da bulunan araçta bu mod kullanıldığında, yolculuk sonunda navigasyon, Bluetooth, aramalar ve Wi-fi gibi bütün veriler siliniyor.

Çift motor ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan 009 Grand 790 beygir güç üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate sadece 3.9 saniyede ulaşabilen modelin 108 kWh kapasiteli bataryaları Çin ölçüm standartlarına göre 700 km menzil sunabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder