14 Eylül 2023 Perşembe

Volkswagen ID.X Performance


Volkswagen'den ilginç bir konsept geldi. Nisan ayında tanıtılan büyük elektrikli liftback ID.7'ye yüksek performanslı bir seçenek eklemek istiyormuş gibi görünen Alman firma aracın görünümünü de performansına uygun bir hale getirmiş.

Daha geniş hava girişlerine sahip ön tamponu altında bir splitter bulunduran otomobil 60 mm alçaltılmış. Tek bijonlu jantları 20 inç çapla gelen konseptin delikli fren diskleri ve büyük kaliperleri de geliştirme çalışmalarının sonucu. Yan etekler de çamurluklarla birlikte genişlemiş. Bagaj kapağına büyük bir spoiler eklenen konseptin arka tamponuna da büyük difüzör çıkışı yerleştirilmiş.

İç mekandaysa değişim çok daha az. Kırmızı renkli trim parçaları haricinde Porsche modellerinde görmeye alıştığımız yüksek yan destekli ve sabit sırtlıklı karbon fiber koltuklar bu bölümün en büyük değişimini oluşturuyor.

Otomobilin performans verileriyse çok etkileyici. Çift elektrik motoruyla dört tekerlekten çekişli olan araç 560 beygir güç üretebiliyor. Volkswagen detaya girmemiş olsa da sunulan güce bakarak otomobilin 0'dan 100 km/s sürate çıkmak için yaklaşık 4 saniyeye ihtiyaç duyacağı söylenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder