14 Eylül 2023 Perşembe

Lotus Emeya


Son zamanlarda elektriklenme yolunda büyük yol kaydeden markalardan Lotus, elektrikli SUV modeli Eletre'nin ardından büyük liftback Emeya ile karşımıza çıktı. Dikkat çekici tasarımı performansıyla süsleyecek otomobilin üretimi 2024 yılında başlayacak.

Detaylarında Eletre'nin izlerini görmenin kolay olduğu modelde üç katlı far tasarımı kullanılırken ön tampon ve kaput tasarımı agresif görünümü destekliyor. Yan kameralar, hemzemin kapı kolları ve çift renkli jantlar profilden bakınca öne çıkan detaylar. Kontrast renkli tavanı arkaya doğru alçalan aracın bu bölümünde ince yapılı LED stoplar görülebiliyor. Difüzör çıkışlı tampon ve stopların yanlarına eklenen hava çıkışları dinamizmi destekliyor.

Çerçevesiz camlara sahip olan kapılar, kapılara yerleştirilen yan görüş ekranları, altı düzleştirilmiş direksiyon simidi, ince yapılı sürücü ve yolcu göstergeleriyle büyük dokunmatik ekran dikkat çeken iç mekan detayları arasında. Dört adet tekli koltuğa sahip olan otomobilde sabit cam tavan da bulunuyor. Havalandırma çıkışları şık bir şekilde gizlenen aracın ara konsolunda da fiziksel butonlar var.

Çift elektrik motoruyla dört tekerlekten çekiş sistemi sunan Emeya'nın teknik verileri kesinleşmemiş olsa da 918 beygir güç, 985 Nm tork gibi verilerden bahsediliyor. Maksimum sürati 256 km/s olan otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşmasıysa 2.78 saniye sürüyor. 102 kW kapasiteli bataryalar 350 kW şarja uygun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder