1 Nisan 2022 Cuma

Lotus Eletre


Lotus, merakla beklenen elektrikli SUV modelini tanıttı. Markanın standartlarında dev bir araç olan Eletre, Lamborghini ve Ferrari gibi markaların görünümlerini andırırken performans konusunda da bu markalardan uzak kalmıyor.

Çift katlı far tasarımına sahip olan otomobil ilginç biçimlendirilmiş hava girişlerine sahip. Kaput üzerinde de hava çıkışları sunan Eletre'nin yan görünümünde 23 inç çaplı jantlar, aynalar yerine geçen kameralar, aydınlatmalı ve hemzemin kapı kolları, siyah tavan ve kalın tutulan kapı altı korumaları dikkat çekiyor. 

Kapı camları çerçevesiz olan otomobilin arkasında çift parçalı spoiler, bagaj kapağını boydan boya geçen ince LED stoplar ve difüzörün çıkışı olarak tasarlanmış tampon görülebiliyor. Boyu 5.1 metrenin üzerinde olan otomobilin aks mesafesi de 3 metrenin üzerinde.

Modern bir iç mekana sahip olan Eletre'nin dijital gösterge paneli gizlenebiliyor. 8 kenarlı direksiyon simidi, Alcantara döşemeler, büyük dokunmatik ekran, bol depolama bölümü ve büyük cam tavan da yaşam alanının dikkat çeken bölümleri.

Dört adet tekli koltuğa sahip olsa da beş kişilik seçenekleri de bulunacak olan aracın arkasında da önde olduğu gibi büyük bir dokunmatik ekran ve depolama hacimleri sunuluyor. Arka bagaj 400 litre hacimliyken önde de 77 litre hacimli bir bölüm var.

Teknik detayları açıklanmamış olsa da çift elektrik motoru sayesinde dört tekerlekten çekişli olacak Eletre'nin 600 ve 700 beygir gücünde versiyonları bulunacak. 0-100 km/s deparını 3 saniyenin altında tamamlayacak olan aracın bataryaları 100 kWh üzerinde kapasite sunacak. 800 Volt mimarisi sayesinde şarj hızı 350 kW olarak belirlenmiş. Maksimum süratse 260 km/s'in üzerinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder