30 Mart 2022 Çarşamba

Hyundai Grand Creta


Hyundai'nin SUV modelleri arasına bir yenisi eklendi. Güney Afrika'da piyasaya çıkan model, Creta'nın 7 kişilik oturma kapasitesi sunan versiyonu olsa da hem dış hem de iç tasarımda kendisini farklılaştıran detaylar bulunuyor.

Markanın diğer birçok SUV modelinde olduğu gibi çift katlı far tasarımını benimseyen otomobilin panjur tasarımı da öne çıkan cinsten. Hafifçe şişirilen çamurluklar ve şık jantların haricinde tavan rayları ve ilginç tasarımlı C sütunu dikkat çekiyor. LED stoplar ve siyah plastiklerin üzerine eklenen gri renkli korumalar SUV seçeneklerin olmazsa olmazları. LED stoplar ve egzoz sisteminin çift çıkışı da şık görünüyor.

İç mekanda tanıdık bir tasarım sunan araç bu bölümde yer alan birçok detayı Creta ile paylaşıyor. Dijital gösterge paneli, dört kollu direksiyon simidi, dokunmatik ekran ve havalandırma kumandaları bu araçtan alınırken vites konsolu makyajlanmış. Büyüyen iç mekana da 3. koltuk sırası eklenmiş.

Kaputu altında görev yapan benzinli motor 2 litre hacimli olan Grand Creta bu üniteden 158 beygir güç, 191 Nm tork alabilmiş. 1.5 litre hacimli turbo Diesel üniteyse 115 beygir güç, 250 Nm tork üretebiliyor. Önden çekişli araçlarda 6 ileri vitesli manuel veya yine 6 ileri otomatik şanzıman alınabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder