30 Eylül 2023 Cumartesi

Honda Prologue


Honda'nın geçtiğimiz yıl konsept halini tanıttığı elektrikli SUV modeli Prologue seri üretime geçiyor. Chevrolet Blazer EV'nin teknik ikizi olan aracın tasarımıysa bu modele benzemiyor. Modelin hem iç hem de dış tasarımının konseptle aynı olması da dikkat çekici.

4.877 mm boy ve 3.094 mm aks mesafesini koruyan otomobil sade bir duruşa sahip. 21 inç çaplı jantlar, markanın şimdiye kadar kullandıkları arasında en büyüğü. Yan aynalar, tampoon ve kapı altlarıyla çamurluklar çevresinde görülen parlak siyah korumalar kapı kolları ve tavan raylarında da görülüyor.

Arka bölümde küçük bir spoiler ve yüzgeç antene sahip olan otomobilin bagaj kapağında, yeni nesil elektrikli Honda modellerinde kullanılacak Honda yazısı görülebiliyor. Metal görünümlü tampon koruması ve bagaj kapağına taşan LED stoplar da sade tasarımın getirdikleri arasında.

İç mekan tasarımı da değişmeyen Prologue'da üç kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, büyük dokunmatik ekran ve fiziksel kumandalara sahip havalandırma sistemi aynen korunmuş. Ara konsol da çift kaplı yapısıyla bol depolama hacmi sunuyor. Çift renkli deri döşemeler de yaşam bölümünü ferahlaştırmış.

İki motor seçeneğine sahip olan Prologue'un önden çekişli versiyonu henüz detaylı teknik verilere sahip değil. Çift motorlu ve dört tekerlekten çekişli modelse 292 beygir güç, 450 Nm tork üretebiliyor. 85 kWh kapasiteli bataryalar yaklaşık 500 km menzil ve 155 kW şarj hızı sunuyor. Bu arada bagaj hacmi de 700 litrenin üzerinde.

1 yorum:

  1. İÇ TASARIMLAR GİT GİDE FECİ BİR HAL ALMAYA BAŞLADI. İTİCİ EKRANLAR, ZARAFETTEN NASİBİNİ ALMAMIŞ KABİN/KONSOL TASARIMLARI...

    YanıtlaSil