25 Eylül 2023 Pazartesi

Nissan Concept 20-23


Bundan sonra Avrupa pzarlarında sadece elektrikli otomobiller tanıtacağını açıklayan Nissan'dan geleceğin ilk konsepti geldi. Platform paylaştığı marka Renault'nun yakında piyasaya çıkacak 5 modeliyle kardeş olacak konseptin görünümü çok agresif.

Uçuk olarak nitelendirilebilecek abartılı hatlara sahip olan modelde ilginç şekilde gizlenmiş LED aydınlatmalar görülebiliyor. Geniş hava girişleri ve köşeli hatlar ön bölümün diğer detayları arasında. Dev jantlar ve yan aynalar yerine geçen kameralar yan bölümde öne çıkan tasarım detaylarından.

Bu bölümde geniş çamurluklar ve üstlerine eklenmiş hava çıkışları görülebiliyor. Kapıların altında çok geniş yan etekler ve hava geçişleri görülebiliyor. Dev spoiler, difüzör çıkışı da arka bölümde öne çıkan modelin stopları da farları gibi çift parçalı tasarıma sahip.

Yukarıya doğru açılan kapılardan geçilen iç mekanda derin yarış koltukları, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, dikdörtgen biçimli direksiyon simidi, çıplak bir konsol ve yolcuların önünde bulunan cam panel sayesinde geniş görüş açısı ve koltukların üst bölümlerine yerleştirilmiş ambiyans aydınlatması gibi detaylar dikkat çekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder