30 Eylül 2023 Cumartesi

Porsche 911 GT3 R Rennsport


Sınırlı üretim Porsche modellerine bir yenisi eklendi. Yine 911 temelleri üzerine geliştirilmiş olan otomobil, yaz aylarında tanıtılan 911 S/T gibi bir yol otomobili değil, 2018 yılında tanıtılan 935 Clubsport  gibi sadece pistlere özel bir araç. 77 örneği bulunacak aracın başlangıç fiyatı 1 milyon Dolar üzerinde.

Her ne kadar dış görünümü 911 GT3 R'ı andırsa da tavan haricinde bütün gövde panellerinde farklılıklar bulunan otomobilin yenilikleri aerodinamik kitle ilgili. Yeni ön tamponda hava girişleri ve yan deflektörler yenilenirken kaputun dev hava çıkışı korunmuş. 18 inç çaplı, tek bijonlu jantlara sahip olan aracın genişletilen yan eteklerinin önüne de deflektörler eklenmiş.

Yan aynaları yerine kamera kullanılan aracın arka çamurlukları önünde daha büyük hava girişleri, arkasında da GT3 RS tarzı uzatmalar kullanılmış. Dev spoiler ve yanlarda kanatlara bağlanan büyük difüzör çıkışı da modele özel. Son olarak çift egzoz çıkışı merkezi konuma sahip.

İç mekanı büyük ölçüde GT3 R ile aynı olan otomobilde yere sabitlenmiş metal pedallar, dijital gösterge paneli, yarış koltuğu, karbon fiber yüzeyler, üzerinde birçok kumanda yer alan sökülebilir direksiyon simidi gibi detaylar bulunuyor. Farklılıklarsa yan ayna görüntülerini ileten ekranlar ve ambiyans ışıklandırmalarından oluşuyor.

Aracın arkasında yer alan 4.2 litre hacimli, 6 silindirli, Boxer motorunsa regülasyonlara uyması gibi bir zorunluluğu bulunmaması sayesinde gücü artmış. 9.400 d/d çevirebilen ünite 620 beygir güç üretebiliyor. Şanzımansa 6 ileri vitesli, sıralı bir ünite.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder