30 Eylül 2023 Cumartesi

Mazda2


Mazda'nın yakın zamanda Toyota Yaris ile ikiz hale getirdiği 2 modeli makyajlandı. Yaz başında Yaris'in güncellenen özelliklerinin birçoğunu da içerisine alan makyaj sonrasında Toyota'nın 130 beygir güç üretebilen yeni hibrit ünitesi Mazda'ya geçmemiş.

Yenilenen ön tamponunda mazda'nın klasik panjuru büyük bir şekilde karşımıza çıkarken splitter da siyah rengiyle koruma görevini de üstlenmiş. Arka bölümdeyse Yaris'te stopları birbirine bağlayan siyah renkli bölümün gövde rengine boyandığı görülebiliyor.

İç mekanda yapılan değişikliklerin tamamı Toyota'dan alınmış. Yeni tasarıma sahip dijital gösterge paneli, fiziksel butonlarını kaybetmiş, daha büyük dokunmatik ekran, USB-C portları ve kablosuz şarj istasyonuyla Apple Carplay ve Android Auto ikilisi donanıma eklenmiş.

Toyota, güncelleme sonrasında hibrit motorun 130 beygir güç üretebilen seçeneğine kavuşmuş olsa da Mazda2'de sadece 116 beygir güç üretebilen hibrit motor kullanımına devam ediliyor. 9.7 saniyelik 0-100 km/s deparı ve 175 km/s'lik maksimum sürat değişmemiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder