25 Nisan 2023 Salı

Ickx K2


İtalya'da Çin üretimi araçlar satan DS Automobiles, işi iyice ciddileştirdi. Çinli markaların otomobilleri bu ülkede ihracatçı firmaya çok para kazandırmış olacak ki ortak bir girişimle yeni bir marka olan Ickx'in ortaya çıkması mümkün oldu.

BAIC BJ40 temelleri üzerine geliştirilen SUV, Jeep Wrangler'a olan benzerliğiyle dikkat çekiyor. 4.645 mm boya sahip olan otomobilin köşeli hatlarıysa tanıdık. LED far grubu da ön panjur ve kaputu gibi keskin hatlara sahip olan K2'nin yan aynaları ve çamurlukları bile Jeep havası estiriyor.

Dışarıdan menteşeli kapılar ve parçalı olarak sökülebilen tavanı da tanıdık detaylar olan otomobilde yan basamaklar, 20 inç çaplı jantlar, Yana doğru açılabilen bagaj kapağı ve kapaktan ayrı olarak yukarıya açılan cam bulunuyor. LED stoplar ve her iki tamponda da açık renkleriyle öne çıkan çeki demirleri aracın arazi marifetine göndermeler yapıyor.

Arazi demişken; 22 cm'lik yerden yüksekliğe sahip olan K2'de yaklaşma açısı 37 derece olarak açıklanıyor. Uzaklaşma açısı 31, askı açısı da 23 derece olan modelin ağırlığıysa 2.180 kg.

İç mekanı oldukça lüks duran otomobilde deri döşeme, metal pedal seti ve kromajlı trim parçaları yer alırken dijital gösterge paneli, üç kollu direksiyon simidi, dokunmatik ekran ve küçük bir vites kolu yer alıyor. Kapı üstleriyle birlikte direklerde ve ön yolcu konsolunda da tutacaklar yer alıyor.

Kaput altındaysa Jeep'in sunduğu yüksek güçlü motorlardan iz yok. 2 litre hacimli turbo Diesel ünite 162 beygir güç, 380 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan model dört tekerlekten çekiş sistemine ve 160 km/s maksimum sürate sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder