6 Nisan 2021 Salı

Jeep Compass


Jeep boş durmuyor. Geçtiğimiz yıl motorları yenilenen Compass şimdi de makyajlandı. Aslında daha önce Çin pazarına sunulan makyajlı modeli Avrupa'ya getiren Jeep, dış görünümle çok oynamasa da iç mekanda çok daha şık bir tasarım sunuyor.

İlk bakışta dışarıda değişenleri fark etmek zor. İncelen LED farlar ve yenilenen tamponlar haricinde tamponda yer alan sinyaller de makyajla birlikte farlara alınmış. Donanım paketine bağlı olarak daha aşağıya uzanan tampon, gövde rengine boyanmış gövde korumaları ve daha büyük jant seçenekleri sunuluyor. 

Arkadaysa, yine donanıma göre parlak siyah renkte gelebilen tamponlar ve iç desenleri değişen stoplar dışında bir farklılık bulunmuyor. Makyajla birlikte sunulan tavan anteninin uzamış olması da ilginç bir detay.

İç mekana geçildiğinde ön bölümün tamamen yenilendiği görülebiliyor. Dijital gösterge paneli, daha sportif görünüme sahip direksiyon simidi, deri döşemeye kavuşan konsol, çok daha kaliteli görünen düğmeler, ince havalandırma ızgaraları ve tepeye alınan dokunmatik ekran en büyük yenilikler. 

Uconnect 5 arayüzünee kavuşan dokunmatik ekran haricinde araçlar 2. seviye otonom sürüşe olanak tanıyan donanımları da sunuyor. Tasarım değişiklikleri sayesinde iç mekanda 4.4 litre ek depolama hacmi sunulmakta.

Kaput altında yer alan motorları geçtiğimiz sene güncellenen araçta bu kısımda küçük bir değişiklik var. 1.3 litre hacimli motorların 130 ve 150 beygir güç üretebilen seçeneklerinin haricinde, bu motorun yanında bir de elektrik motoru sunup 190 veya 240 beygir güç üretebilen 4xe isimli hibrit seçenekler aynen korunmuş. 1.6 litre hacimli turbo Diesel üniteyse Egea'da olduğu gibi 130 beygir güç üretmeye başlamış.

Sadece hibrit motorlu seçenekleri dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan otomobilin şanzıman seçenekleri de motor seçeneğine göre 6 ileri vitesli manuel, 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik veya 6 ileri vitesli, tam otomatik ünite olabiliyor.

2 yorum:

  1. tam otomatik yazmıyor. hepsi çift kavrama.
    https://www.jeep.com.tr/compass/motorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu bana değil Jeep'e söylemek lazım. Sayfanın sonunda, sağda yer alan katalog bölümünde 4xe'de tam otomatik şanzıman kullanıldığı belirtiliyor açık şekilde. Kırk yılda bir güncellenen sitelere güvenmeyin derim. Burada en güncel bilgiyi bulabilirsiniz.

      Sil