5 Nisan 2021 Pazartesi

Toyota GR 86


Toyota'dan da beklediğimiz haber geldi. Geçtiğimiz yıl tanıtılan yeni nesil Subaru BRZ'nin ikizini sonunda ortaya çıkaran Japon üretici, aracın ismini de değiştirdi. Eskiden GT86 olarak tanıdığımız model artık GR 86 olarak anılacak.

Tasarım konusunda BRZ ile aradaki farkları görebilmek için araca dikkatli bakmak gerekiyor. Yenilenen ön tamponda daha kısa fakat geniş olan ön panjur göze çarpıyor. Bu bölümde bir splitter sunmayan otomobil yanlarda yer alan hava girişlerini de aşağıya kadar uzatmış. Farların LED gündüz aydınlatmaları da BRZ'ninkinden farklı desende sunuluyor.

Yan bölümde bir değişim sunmayan otomobil Subaru markalı kardeşiyle 18 inç çaplı jantlarını bile paylaşıyor. Arkadaysa tasarım aynı olsa da Toyota'nın kullandığı çift egzoz çıkışı biraz daha geniş.

İç mekanında aynı olan kardeşlerden Toyota da dijital gösterge paneline kavuşmuş. Koltuklar, direksiyon simidi, orta konsol, metal pedallar ve koltuklarsa iki araç arasında paylaşılıyor.

Paylaşılan bir diğer seş de motor. 2.4 litre hacimli, 7.400 d/d çevirebilen Boxer motor 235 beygir güç, 250 nm tork üretebiliyor. Gücü arka aksa aktarmak için kullanılan 6 ileri vitesli şanzımanlardan biri manuel diğeriyse tam otomatik. 1.270 kg ağırlığa sahip otomobilin 0-100 km/s deparı 6.3 saniye sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder