21 Şubat 2019 Perşembe

Peugeot 508 Sport Engineered Concept


Peugeot'nun Cenevre sürprizlerinden bir tanesi tanıtıldı bile. Fransız üreticinin D segmentinde yer alan şık modeli 508, yüksek performanslı bir hibrit konsepte kavuştu. Aracın ismi ve üzerinde kullanılan renkler de Peugeot Sport'un önümüzdeki yıllarda yol araçları konusunda yapacağı seçimleri gösteriyor.

Farklı ön panjur grafiklerine ve yeni bir ön tampona sahip olan aracın bu kısımda yer alan bazı parçaları 3 boyutlu basım tekniğiyle üretilmiş. Yan eteklerde deflektörler göze çarparken aynı donanımın arka kapılara da eklenmesi ilginç olmuş. Peugeot Sport Engineered armaları ve neon sarısı detaylarıyla dikkat çeken otomobilin arkasında da bir difüzör yer alıyor.


Alçaltılan süspansiyon sistemi ve 20 inç çaplı jantlarla birlikte duruşu daha sportif hale gelen aracın ön ve arka iz genişlikleri de artırılmış.

İç mekanda koltuklardan direksiyon simidine, ön konsoldan tavana kadar birçok yerde Alcantara kullanan Peugeot, karbon fiber trim parçalarına da yer vermiş. Peugeot Sport Engineered armaları bu bölümde de unutulmamış.


Kaputu altında turbo beslemeye sahip, 1.6 litre hacimli benzinli motor barındıran otomobil bu üniteden 200 beygir güç alıyor. Gücünü ön aksa gönderen 110 beygir gücünde bir elektrik motorunun yanında, aracın dört tekerlekten çekişli olmasını sağlayan ve 200 beygir gücünü arka aksa aktaran ikinci bir elektrik motoru karma kullanımda torku 500 Nm'ye ulaştırmış. 0'dan 100 km/s sürate 4.3 saniyede ulaşabilen konseptin maksimum sürati 250 km/s'te sınırlı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder