7 Eylül 2018 Cuma

BMW X2 M35i ve X5 xDrive45e iPerformance


BMW'nin SUV modellerine olan bağlılığı tanıttığı yeni modellerle daha da perçinleniyor. Hem X2 hem de X5'in sportif seçeneklerini tanıtan Alman marka büyük kardeşin elektrik motoru destekli olduğunu da hatırlatıyor.

X2 M35i'nin dış görünümüne bakıldığında 19 inç çaplı jantlar, agresif görünümlü tamponlar, büyük egzoz çıkışları ve füme renkli detaylar dikkat çekiyor. Aracın süspansiyon ve fren sistemleri de artan güçle başa çıkabilecek şekilde elden geçirilmiş.


İç mekanında sabit kafalıklı koltuklar, çift renkli deri döşeme ve üzerinde M logosu bulunan direksiyon simidi, gibi donanımlarla alınabilen otomobilde M35i armalı kapı eşik kaplamaları da sunulmakta.

Kaputu altında 2 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motor barındıran araç 306 beygir güç, 450 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle 0'dan 100 km/s sürate ulaşmak 4.9 saniye sürerken maksimum sürat 250 km/s'te sınırlandırılmış.

Üzerinde birçok i, ve e-drive arması bulunan  X5 xDrive45e iPerformance modeli de agresif bir görünüm sunuyor. Ön çamurluk arkasında yer alan şarj portu ve mavi renkli detay parçalarıyla standart X5 seçeneklerinden ayrılan otomobilin iç mekanında da bir sürpriz bulunmuyor.


Kaputu altında 3 litre hacimli, 6 silindirli, turbo beslemeli bir benzinli motor bulunan araç bu üniteden 286 beygir güç alabilirken elektrik motoru da 110 beygirlik ek güç sağlıyor. Karma kullanımdaysa 394 beygir güç, 600 Nm tork elde ediliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart donanımda.


0'dan 100 km/s sürate 5.6 saniyede ulaşabilen aracın elektrik motoruyla ulaşabildiği maksimum sürat 140 km/s olarak açıklanırken her iki motorda devredeyken 235 km/s görülebiliyor. Elektrik menzili 80 km'ye ulaşan X5 xDrive45e iPerformance bu sayede 2.1 litre/100 km gibi bir resmi ortalama tüketim değerine sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder