7 Eylül 2018 Cuma

Volvo 360c


Volvo'nun son yıllarda ortaya çıkardığı araçlar birbirinden şık tasarıma sahip olsa da firmanın gözü otonom elektrikli otomobillerde. Bu nedenle 360c isminde ilginç bir konsept tanıtan üretici geleceği bu modellerde görüyor.


Köşeli çizgilerin yuvarlak hatlarla birleşiminden oluşan ilginç bir tasarıma sahip olan otomobilin üst bölümü bir fanus şeklinde tasarlanırken dört kollu jantlar ve LED aydınlatma grubu da farklı detayları oluşturuyor. Tekerleklerin köşelere doğru alınması sayesinde iç mekan genişliği optimum seviyeye erişmiş.


Elektrik motoruna sahip olduğu açıklanan konseptin teknik detayları henüz paylaşılmamış olsa da tam otonom bir araç olduğu biliniyor. Bu nedenle iç mekanda direksiyon simidi sunmayan 360c'nin yaşam bölümü farklı şekillerde konfigüre edilebiliyor ki bunlar arasında bir yatak bile yer alıyor.


Volvo'nun bu aracı tasarlarken amacıysa ilginç. İsveçli üretici, kısa uçak yolculuklarının, yolcular için verimsizliğinden yola çıkarak belli bir mesafeye kadar tamamen otonom hareket edip, iç mekandakilerin istediklerinde dinlenip, istediklerinde çalışabilecekleri mobil bir kabin yaratmak istemiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder