2 Eylül 2018 Pazar

Renault Arkana


Renault, cesur adımlar atmaya devam ediyor. Şimdiye kadar premium markaların elinde olan Coupé görünümlü SUV pazarına yönelen Fransız marka bu amaçlı ilk konseptini Moskova'da tanıttı.

Önden bakıldığında markanın diğer modellerinde de kullandığı LED farlar ve panjur görülebilirken tamponda biraz daha sportif çizgiler olduğu fark ediliyor. 19 inç çaplı jantlar ve seri üretim modelde büyüyecek yan aynalarla birlikte tavanın arkaya doğru alçalan yapısı modelin en büyük farklılığı.


Şişkin çamurluklar ve ucu spoiler şeklini alan, kısa tutulmuş bagaj kapağıyla birlikte tanıdık LED stoplara sahip olan modelde kromajlı egzoz çıkışı kullanılmış.

Aracın, Kaptur'ün de üretildiği Moskova fabrikasindan çıkacak olması aslında satış odağının nerede olduğunu gösterir gibi. İç mekanda Dacia Duster'dan alınan havalandırma kumandaları ve dokunmatik ekran dikkat çekerken genel kalitenin de bu araç seviyesinde olduğu görülebiliyor.





Kaputu altında 1.33 litre hacimli, turbo beslemeye sahip, benzinli motorun kullanılacağı açıklanan Arkana'nın 150 beygir güç, 250 Nm tork üreteceği kesinleşti. CVT ile donatılan aracın önden ve dört tekerlekten çekişli seçenekleri bulunacak.

2 yorum:

  1. X6 ile başlayan furya artık tüm üreticiler için bir yol açtı.

    YanıtlaSil
  2. Renault'nun en yeni hormonlu liftback modeli

    YanıtlaSil