7 Eylül 2018 Cuma

Toyota Corolla Touring Sports


Toyota'dan Avrupa pazarı için büyük bir yenilik geliyor. Auris model ismini ürün gamından kaldıran Japon üretici bu isme sahip modelleri artık Corolla adıyla pazarlayacak. Bu nedenle yeni nesil Auris TS modeli de Corolla ismiyle bizlerle.


Tasarımı hatchback kardeşiyle neredeyse aynı olan dinamik görünümlü otomobilin 2.700 mm uzunluğundaki aks mesafesi de aynı kalırken bagaj bölümü uzatılarak burada sunulan hacim 598 litreye ulaştırılmış. Ayrıca siyah renkli tavan opsiyonu da aracın donanımına eklenmiş.


İç mekanı da Corolla ailesiyle paylaşılan otomobil modern görünümünü burada da korumayı başarmış. Açılabilir cam tavan ve katlandığında düz bir zemin oluşturan arka koltuk sırtlıkları dikkat çeken donanımlar arasında. Çift renkli deri döşemeler de şık bir dokunuş.


Kaputu altında Diesel motor sunmayacak olan Corolla Touring Sports'un 1.2 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli ünitesi 116 beygir güç üretebilirken içten yanmalı motor olarak 1.8 litre hacimli motoru kullanan hibrit 122, 2 litreliği kullanansa 180 beygir güç üretebiliyor.

2 yorum:

  1. Auris HB kullanmış biri olarak aracın mevcut kasasının dar olduğunu söyleyebilirim. Acaba yeni kasayla birlikte eni de corolla seviyesine gelecek mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günel Corolla da segmentinin en dar araçlarından bir tanesi. Yeni modeller daha geniş olacaklar.

      Sil