28 Mart 2018 Çarşamba

Volkswagen Atlas Tanoak


Volkswagen'in New York'ta sergilediği araçlar arasında büyük bir sürpriz var. Alman firma, Amarok'tan daha büyük bir pick up'ı konsept halinde organizasyonda sergiledi. Araç, Atlas isimli SUV temellerini kullanıyor.

MQB platformu üzerinde yükselen araç 5.438 mm boya, 2.030 mm genişliğe ve 3.259 mm aks mesafesine sahip. 20 inç çaplı jantlarla donatılan konsepte önden bakıldığında, panjura ve logoya kadar uzayan LED aydınlatmaların heybetli görünüme katkıda bulunduğu görülebiliyor.


Yan bölüme geçildiğinde çamurluk korumalarının haricinde kasanın kabin bölümüne doğru sokulması ve aşağıya alınarak gizlenmiş arka kapı kolları gözlerden kaçmıyor. Arka bölümdeyse bol LED aydınlatma ve tampona gizlenmiş egzoz çıkışları görülebiliyor.

İç mekanı otomobilden hallice olan aracın dijital gösterge paneli ve büyük dokunmatik ekranının haricinde köşeli tasarıma sahip metal trim parçaları ve deri döşeme gibi öne çıkan noktaları bulunuyor. LED ambiyans ışıklandırması da bir diğer dikkat çekici kalem.


Şık hava çıkışlarına sahip kaputu altında 280 beygir güç, 360 Nm tork üretebilen, 3.6 litre hacimli, benzinli V6 motor bulunan konsept dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate ulaşmasını 9 saniyeden erken tamamlayabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder