25 Mart 2018 Pazar

Tata H5X ve 45X


Tata'nın da Cenevre'de söyleyeceği birkaç söz vardı. Hindistan merkezli üreticinin standında seri üretim araçlardan çok Avrupa'da ilk defa sergilenen konseptler dikkat çekiyordu. Bu araçlar arasında bir SUV ve bir de hatchback yer alıyor.


Köşeli hatlarıyla dikkat çeken konseptlerden ilki bir SUV olan H5X. Yükseltilmiş gövdesinin alt bölümü korumayla kaplı olan araçta büyük jantlar ve üst kısmı düzleştirilmiş çamurluklar görev yapıyor. Ön bölümde farların çift katlı olduğu dikkat çekerken farklı görünüme sahip cam tavan, arka bölümü boydan boya geçen stoplar ve ince yapılı bagaj kapağı camı güçlü görünümü pekiştirmiş.


Temellerini Jaguar, Land Rover grubu araçlarıyla paylaştığı belirtilen aracın turbo Diesel motoru hakkında detaylı bilgi verilmemiş. Seri üretimden çok da uzak olmayan iç mekanda dijital gösterge paneli, dokunmatik kumandalar ve ahşap kaplama bulunuyor.


Yaklaşık Volkswagen Golf boyutlarında olan 45X konseptiyse geleceğin şehirli hatchback modelini bizlere gösteriyor. Yine köşeli hatlara sahip olan otomobilin kapı kolları gizlenirken yan aynalar yerine de kameralar kullanılmış.


Büyük jantlar ve ince yapılı LED farların haricince arka kısımda 3 boyut efekti sunan stoplar, yatık bir bagaj kapağı camı ve çift bombeli spoiler gözlerden kaçmıyor.


İç mekanı da kardeşinden daha fütüristik olan 45X'in pedalları yere sabitlenirken orta konsolun bulunmaması ön bölümü daha ferah kılmış. U şekilli direksiyon simidi, dijital göstergeler ve dokunmatik kumanda panelleri de bu kısımdaki diğer detaylar olarak sayılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder