31 Ağustos 2017 Perşembe

Dacia Duster


Dacia'nın en sevilen modellerinden birisi haline gelen ve özellikle arazi kabiliyetiyle öne çıkan Duster yenileniyor. Romanya merkezli markanın ikinci nesil Duster modeli Frankfurt'ta sergilenecek.

Dışarıdan bakıldığında sanki makyaj görmüş gibi bir izlenim veren otomobilin ön bölümünde panjurla farların iyice birleştiği görülürken şişkin çamurluklar daha da öne çıkmış. Ön çamurluklar arkasına dik ve siyah bir şerit eklenirken turuncu gövde rengi ve 17 inç çaplı janlar da yeni.


İlginç şekilde çamurluklarında siyah renkli korumalar bulunmayan tanıtım aracının ön ve arka tamponlarında olduğu gibi yan eteklerinde de bu korumalar inceltilmiş. Arka kısımdaysa kare biçimli LED stoplar dikkat çekiyor.

İç mekana geçildiğinde tasarımın eskisinden çok daha farklı olduğu görülebiliyor. Anahtarsız giriş ve çalıştırma ve dijital ekranlı havalandırma sistemi gibi donanımlar sunan araçta dört kollu direksiyon simidi ve dokunmatik bilgi-eğlence ekranı bulunuyor.


Kaput altında da tanıdık motorlar görev yapıyor. 1.2 litre hacimli benzinli motorun 115 ve 125 beygir güç üretebilen seçenekleriyle 1.5 litre hacimli Diesel ünitenin 110 beygir güç üreten versiyonu iki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilirken 90 beygir gücündeki Diesel sadece önden çekişli. Çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman da güçlü Diesel üniteyle birlikte sunulmakta.

4 yorum:

  1. Onur bey selamlar. Güvenlikle ilgili gelişim var mı? Ncap 4 ya da 5 yıldız süprizi gelir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir iki aya göreceğiz ama ben 5 yıldız bekliyorum şahsen. A sütununu 10 cm ileri almışlar. Bir de güvenlik yardımcılarını standart yaparlarsa rahatça alırlar 5 yıldızı.

      Sil
  2. Deri koltuk anahtarsız giriş ve çalıştırma koltuk ısıtma gibi opsiyonlar var. Acaba low gear ya da bir kilitli diferansiyel lsd gibi özellikler var mı Onur bey?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Low yok fakat manuel şanzımanlı Duster'ın ilk vitesi çok uzundu zaten. Dört tekerlekten çekiş sistemi geliştirilmiş ama diferansiyeli değiştirdiler mi göreceğiz yakında.

      Sil