16 Haziran 2017 Cuma

Volkswagen Polo


Volkswagen, B segmentinde yer alan hatchback modeli Polo'yu yenilediğini duyurdu. Yeni nesil Polo ciddi şekilde büyürken sunduğu donanım seviyesiyle de C segmentinden müşteri çalacakmış gibi görünüyor.


4.053 mm'ye ulaşan boyu ve 94 mm uzayan aks mesafesiyle çok daha büyük bir otomobil haline gelen Polo'nun tasarımı bu sefer de köşeli hatlardan oluşuyor. LED farlar ve çapları 14 ile 18 inç arasında değişen jantların yanında Beats ve R-Line donanım seçeneklerinde farklı tamponlar ve logolar görülebiliyor.


İç mekanı eskisinden çok daha canlı görünen aracın bu bölümünde 13 farklı konsol trimi ve 11 değişik koltuk kumaşı seçilebiliyor. Köşeli tasarıma sahip havalandırma ızgaralarının haricinde orta konsolun üst kısmına yerleştirilen ve 8 inçe kadar büyüklük sunan dokunmatik ekran, dijital gösterge paneli, tam otomatik klima ve anahtarsız giriş ve çalıştırma gibi donanımlar dikkat çekiyor.


Temassız şarj ve adaptif hız sabitleme gibi donanımları da bulunan yeni Polo'nun kör nokta ve çapraz trafik uarısı, acil durumda otomatik frenleme fonksiyonu, park yardımcısı ve şehir trafiğinde otomatik olarak dur-kalk yapabilen Stop&Go fonksiyonu da bulunmakta. Bagaj hacmi de 351 litre.


Kaputu altında yer alan benzinli motorlardan 1 litre olanı, atmosferik ve turbo beslemeli olarak sunulurken güç aralığı 65 ile 115 beygir arasında. 1.5 litre hacimli TSI motor 150 beygire kadar güç üretebilirken 1.6 litre hacimli turbo Diesel ünite 80 ile 95 beygir gücünde iki seçenek sunuyor.

Asıl sürprizse GTI versiyonunun da diğer modellerle birlikte tanıtılması oldu. Araçta görev yapan 2 litre hacimli motor 200 beygir güç üretebilirken otomobilin 0-100 km/s hızlanmasını 6.7 saniyeye indiriyor.

6 yorum:

  1. 1.5 150 hp ile manuel şanzıman opsiyonu sunuyor ise alınır. ılık hatch olarak binilir.

    YanıtlaSil
  2. Vites topuzu at kafasına benziyor

    YanıtlaSil
  3. Onu bey yeni suzuki sx4 s cross haberi brkliyoruz :)

    YanıtlaSil
  4. VW Polo konusunda en çok ihtiyacı olan ve yapması gereken şeyi yapmış; aracı büyültmüş. Bu araç Golf'ten çok daha fazla satar. Tabi fiyatını şu an için bilmiyorum. Bakıp göreceğiz.

    YanıtlaSil
  5. Abi bu tasarımlar neden bu kadar saçma? Opel Corsa E, Opel Astra J'nin olmamış versiyonu gibi. Bu Polo da Golf Mk 7'nin olmamış hali. Alt segmentteki araç, üstündekinin kötü bir kopyası olarak yapılıp tasarım diye iteleniyor resmen.

    YanıtlaSil
  6. Yeni Polo'ya o kadar para vermek yerine, daha ucuz ve daha sportif tasarımlı platform ikizi İbiza'yı tercih ederim.

    YanıtlaSil