13 Haziran 2017 Salı

Citroën C3 Aircross


Fransız üretici Citroën'in model tanıtımları hız kesmiyor. C4 Cactus ile başlayan çift katlı far tasarımını bütün ürün gamına yayacakmış gibi görünen firma şimdi de küçük SUV modelini tanıttı.


Markanın uçuk tasarım çizgisini sürdüren otomobil çift katlı farlar, siyah renkli gövde altı koruması, farklı renklerde alınabilen tavan, yan aynalar ve tavan rayları, şık jantlar ve siyah renkli arka tamponun haricinde kalın bir C sütunu gibi görünen fakat aslında değişik renklerde grafiklerle alınabilen bir cam olan arka çapraz kısmıyla da dikkat çekiyor.


Aynı değişik görünümü iç mekanda da sunabilen Citroën'in bu bölümde sahip olduğu farklı renkler ve döşeme malzemeleri kalite hissini artırabiliyor. Head up display ve büyük dokunmatik ekran hemen dikkat çekerken şeritte kalma uyarısı, otomatik acil durum freni, kör nokta uyarısı ve sürücü yorgunluk sensörü de donanıma eklenmiş.


Arka koltukları ileri geri kaydırılabilen otomobilin bagaj hacmi 410 litreyle 1.289 litre arasında değişirken kaput altında sunulan üniteler de tanıdık. 1.2 litre hacimli, benzinli ünite 110 ile 130, 1.6 litre hacimli Diesel motorsa 90 ile 120 beygir arasında güç üretebilecek. 5 veya 6 ileri vitesli manuel ve 6 ileri vitesli otomatik şanzıman da motor seçeneğine göre alınabilecek.

2 yorum:

  1. görünüm olarak ucuz kalitesiz bir algısı var bana göre. hyundai kona ile daha güzel bir iş çıkarmış ortaya. belki bu daha fonksiyonel olabilir. keşke c5 aircross'a biraz daha benzeseymiş. c4 cactus yerini c4 aircross'a mı bırakacak onur bey bir bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında büyüklük olarak buna bırakması lazım yerini ama Citroen ne düşünüyor bilemiyorum. Sonuçta C4 Cactus, ismi C4 olsa da C3'e daha yakın boyutlardaydı.

      Sil