17 Haziran 2017 Cumartesi

Jaguar XF Sportbrake


Türkiye'de çok popüler olmasalar da Avrupa pazarında tutulan station wagon modellere bir premium seçenek daha eklendi. Jaguar, büyük wagon modeli XF Sportbrake'in yeni neslini tanıttı.

Ön bölümü, sedan gövde seçeneğine sahip olan araçla aynı olan Sportbrake'in arka kısmında uzatılmış tavan ve açılı inen bagaj kapağı camı dikkat çekiyor. LED stoplar, çift egzoz çıkışı ve şık spoiler de görünümü şık kılan detaylar arasında. Bu arada C ve D sütunları arasında yer alan camın boyu da uzun tutulmuş.


Eskisinden 6 mm daha kısa olsa da 51 mm uzayan aks mesafesiyle arka koltuklarda daha fazla hacim sunabilen otomobilin ön bölümü sedan kardeşinden alınırken donanıma eklenen panoramik cam tavanın el hareketiyle açılabilmesi hoş bir detay. 565 litre hacimli bagaj, üç parçalı olarak katlanabilen arka koltuklar sayesinde 1.700 litreye kadar büyütülebiliyor.


Kaput altı da tanıdık olan otomobilin 2 litre hacimli turbo Diesel motorunun 163, 180 ve 240 beygir güç üretebilen seçenekleri bulunurken 3 litre hacimli Diesel ünite 300 beygir gücünde. 2 litre hacimli benzinli motor 250 beygir güç üretebilirken Amerika kıtası için düşünülen 3 litre hacimli, benzinli V6 motor 380 beygir gücüyle dikkat çekiyor.

50:50 ağırlık dağılımına sahip olan otomobil dört tekerlekten çekiş sistemli seçeneklere de sahipken havalı süspansiyon sistemi de standart olarak sunulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder