5 Kasım 2016 Cumartesi

Audi A5 ve S5 Cabriolet


Yaz başında Coupé ve Eylül ayında Sportback seçenekleri yenilenen A5 ve S5 modellerinin üzeri açılabilen versiyonları da artık bizlerle. Audi'den beklendiği gibi bu otomobillerin de görünüşlerinde şaşırtıcı detaylar bulmak zor.

Tavan yapısı dışında genel tasarımı Coupé seçeneğiyle aynı olan otomobilin ilginç yanlarından birisi de S-Line paketli seçeneklerin, jantlar ve egzoz çıkışları dışında S5 ile aynı görünüme sahip olması. Tasarımda görülen en ilginç detaysa tavanın gövde ile birleştiği yerde görülen metal şeridin içerisine eklenen ince uzun 3. stop lambası olmuş.


4.673 mm boyu ile yerini aldığı modele göre 47 mm daha uzun olan otomobilin 2.765 mm'lik aks mesafesi de 14 mm uzamaya işaret ediyor. İncelen ön koltuk sırtlıkları sayesinde arka koltuk diz mesafesi 18 mm artarken bagaj hacmi de 60 litrelik büyümeyle 380 litreye ulaşmış. ÜStelik katlanabilir arka koltuk sırtlıkları ve otomatik bagaj kapağı standart donanımda.


MLB Evolution platformu sayesinde eskisinden 40 kg daha hafif olan otomobiller aynı zamanda %40 daha fazla burulma direnciyle Coupé'ye yakın sürüş karakteristikleri sunmayı amaçlamış. İç mekan tasarımında da sürpriz sunulmazken 50 km/s sürate kadar kumanda edilebilen tavan 15 saniyede açılıp 18 saniyede kapanabiliyor.


Tamamı turbo beslemeli motor seçenekleri de tanıdık olan otomobilin 2 litre hacimli benzinli ünitesi 252 beygir güç üretebilirken 2 ve 3 litre hacimli turbo Diesel motorlar sırasıyla 190 ve 218 beygir güç üretebiliyor. İlerleyen tarihlerde benzinli ünite 190, 3 litre hacimli Diesel motorsa 286 beygir gücünde seçeneklere kavuşacak.


S5'in kaputu altında görev yapan 3 litre hacimli v6 motorsa 354 beygir güç üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan araç 0'dan 100 km/s sürate 5.1 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 250 km/s'te sınırlı.

1 yorum: