6 Kasım 2014 Perşembe

Porsche Cayenne GTS


Geçtiğimiz yaz aylarında makyajlı versiyonları tanıtılan Porsche Cayenne ailesi yeni modellerine kavuştu. Modellerden ilki sportif GTS takısını alırken ikincisi giriş seviyesini oluşturuyor.

Daha ilk bakışta tanınabilmek için bazı farklılıklara sahip olan Cayenne GTS'in ön tamponu Turbo takısına sahip modellerden ödünç alınırken yan etekler genişletilmiş. Gövde rengine boyanan çamurluk çerçeveleri daha geniş bir yapıya kavuşurken arka tampon tasarımı da yenilenmiş.


Alçaltılmış süspansiyon sistemine sahip olan modelde suulan siyaha boyanmış parçalar arasında 20 inç çaplı jantlar, kromajlı çerçeveler, model ismi yazıları ve egzoz çıkışları yer alırken far ve stoplar da karartılmış.

İç mekanında daha bol deri ve Alcantara kullanılan Cayenne GTS'in koltukları da daha sportif yan desteklere sahip. Ön kafalıklarda GTS armaları yer alırken kontrast renkli dikiş iplikleri ve emniyet kemerleri dikkat çeken detaylar arasında.


Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip 3.6 litre hacimli v6 motor görev yapan araç 440 beygir güç, 600 Nm tork üretebiliyor. Sport Chrono paketiyle alındığında 0'dan 100km/s sürate 5.1 saniyede ulaşabilen GTS'in maksimum süratiyse 262 km/s.

Aynı motorun atmosferik emişli versiyonuna sahip olan giriş modeli 300 beygir güç üretebiliyor. Maksimum sürati 230 km/s olan bu modelin 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresiyse 7.7 saniye.

3 yorum:

  1. sanırım ilk defa turbo modelleri dışında(911 turbo,cayenne turbo vs) turbo kullanılıyor porsche'de?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşe 911'i de katarsak GT2 ve GT2 RS'te de var çift turbo besleme. Bir de Cayenne Diesel var tabi :)

      Sil
    2. eksik sormuşum şimdi farkettim.dizel modeller aklımdan çıkmış bir an :) dizeller hariç demek istemiştim ama o da varmış :)

      Sil