4 Kasım 2014 Salı

Hyundai Aslan


Hyundai'nin yeni lüks sedan modeli Aslan Güney Kore pazarında piyasaya çıktı. Mayıs ayında tanıtılan AG konseptinin seri üretim hali olan otomobil Genesis modelinin altında konumlandırılmış.

Genel hatları köşeli olan araçta LED ve xenon farlar, büyük jant seçenekleri, geniş bir ön panjur, yüksek bir bagaj yapısı, enlemesine yerleştirilen LED stoplar, çift egzoz çıkışı ve tavana yerleştirilen küçük anten dikkat çekiyor.


İç mekana geçildiğinde ön panelin büyük kardeş Genesis'ten neredeyse birebir kopyalandığı görülürken kapı içlerinde daha yuvarlak hatlar kullanılmış. Dört kollu direksiyon simidi, ahşap görünümlü kaplamalar, deri döşeme ve büyük dokunmatik ekranın yanında geniş vites konsolu ve sade görünümlü orta konsol aracın detayları arasında sayılabilir.

İki benzinli motor seçeneğine sahip olan Aslan'ın 3 litre hacimli v6 ünitesi 270 beygir güç, 310 Nm tork üretebilirken 3.3 litre hacimli motor 295 beygir güç, 345 Nm tork üretebiliyor. Her iki araçta da 6 ileri vitesli otomatik şanzıman kullanılmış.

4 yorum:

  1. kokpiti planlayan adamda BMW sempatisi var sanki...Adamlar kağıt para basar gibi araba üretiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet adamlar alıntı yapmadan duramıyor ama dış tasarımda önceki genesis gibi yandan bmw arkadan lexus gibi ucubelikten daha özgün olmaya gidiyo gibi. keşke orta konsolu bmw raflarından almasalardı.

      Sil
  2. Isminin Turkce'deki hayvan adi olan Aslan ile bir ilgisi yoktur saniyorum ki? Bir de arac Genesis'ten daha iyi duruyor bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlgisi var. Reklamlarında aslan kullanılıyor.

      Sil