3 Kasım 2014 Pazartesi

Mercedes-Benz G-Code


Alman üretici Mercedes bir sürpriz yaparak küçük bir SUV konsepti tanıttı. Markanın Almanya ve Çin tasarım stüdyolarının ortaklaşa hazırladıkları otomobil tasarımıyla olduğu kadar güç üretim şekliyle de dikkat çekecek gibi.

Gövdenin geneline bakıldığında yuvarlak hatlar sunduğu görülebilirken konseptlerde görmeye alıştığımız LED aydınlatma grubu ve yan aynaların yerini alan kameralar bu araçta da kendilerini gösteriyor. Bombeli bir tavan yapısı sunan otomobilin B sütunu bulunmazken küçük arka kapılar geriye doğru açılıyor.


Şişkin çamurluklarla daha iddialı bir yapı sunan konseptin ön tamponu altında bir splitter bulunurken yanlarda şık hava girişleri gözden kaçmıyor. Aracın ön panjuru ve çift egzoz çıkışı, o an seçili olan sürüş moduna göre üç renkte aydınlatılabiliyor. 4.1 metre boya sahip olan aracın genişliği 1.9, yüksekliğiyse 1.5 metre olarak açıklanırken jantlar 21 inç çaplı.

Dört adet tekli koltuk sunan iç mekanında da sade bir yapı sunulan otomobilde dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, rengi değiştirilebilen ve neredeyse her noktadan geçen ambiyans ışıklandırması, ön konsolun üzerine yerleştirilmiş dijital gösterge paneli, yuvarlak havalandırma ızgaraları ve farklı bir direksiyon simidi dikkat çekiyor.


Motor konusunda henüz detaya girmeyen Mercedes araçta hidrojenle çalışan turbo beslemeli bir motor bulunacağını açıklarken arka aksın da elektrik motoru yardımıyla harekete geçirileceğini duyurdu. Bu konseptle birlikte Mercedes'in, Audi Q1'e rakip olabilecek GLA'dan küçük bir model geliştirmeye başlaması da olağan görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder