17 Nisan 2014 Perşembe

Dodge Challenger


2014 New York otomobil fuarına iddialı hazırlanan Dodge oldukça farklı bir tasarımla davetlilerin beğenisine sunduğu Charger ile birlikte daha hafif bir makyajla ödüllendirilen Challenger'ı da tanıttı.

Farklı bir ön panjur, yeni LED gündüz farları, rötuşlanan ön tampon ve sis farlarıyla ön görünümü farklılaşan otomobilde yeni renk ve jant seçenekleri de sunulmakta. Arka tampon da makyajlanan parçalar arasına katılırken yeni şekilli LED stoplar ve daha büyük bir spoiler de farklılıklar arasında.


Dış mekanında sunulan yenilikler çok dikkat çekici olmasa da aracın iç mekanı baştan yaratılmış. Charger'ın kokpitiyle donatılan Challenger'da daha yuvarlak hatlarla birlikte yeni direksiyon simidi, programlanabilir ekrana sahip gösterge paneli, büyük dokunmatik ekrana sahip orta konsol, yeni kapı kolları ve vites topuzu gözlerden kaçmıyor.

Tanıtılmasının üzerinden daha iki hafta geçmeyen yeni Scat Pack ile donatılabilen otomobilde 6.4 litre hacimli bir v8 motor görev yapıyor. 485 beygir güç, 645 Nm tork üretebilen araç 6 ileri vitesli manuel veya 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabiliyor. Bu pakette aynı zamanda Bumblebee logoları, 20 inç çaplı jantlar, Brembo imzalı fren sistemi, xenon farlar ve parlak siyah ön panjur çerçevesi bulunuyor.


Hem 5.7 hem de 6.4 litre hacimli v8 motorlarla alınabilen Scat Pack Shaker donanımındaysa daha sert süspansiyon sistemi, Good Year Eagle F1 lastikler, daha yüksek yan desteklere sahip ön koltuklar, siyah renkli gövde grafik paketi, kaput üzerinde büyük bir yarık ve işlevsel hava girişleri sunuluyor.

6 yorum:

  1. Bumblebee derken?

    YanıtlaSil
  2. Bunlar 2015 model olarak mı üretime girecek şimdi eylül gibi? Yoksa özel sipariş falan mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özel araç değiller. Standart Challenger modelleri. 2015 model olarak alınabilecekler.

      Sil
  3. Türkiye fiyatında sağda kaç sıfır olacak acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amerika fiyatı x 4 civarı olacak. Şaka gibi.

      Sil