13 Ocak 2014 Pazartesi

Ford F-150


Kuzey Amerika pazarının en yüksek satış rakamlarına ulaşan pick up modeli Ford F-150 yenilendi. Geçtiğimiz yıl sergilenen Atlas konseptiyle ipucu verilen tasarımın yanında yeni motor seçenekleri ve ciddi miktarda hafifleme yeni nesil aracın farklılıkları arasında.

Atlas konseptinde olduğu gibi büyük ve dik bir ön panjur, LED kısımlara sahip farlar, ince yapılı tampon, köşeli bir kaput, sade bir yan çizgi ve LED stoplara sahip olan aracın farklı kasa uzunluğu ve kapı sayısı sunan gövde seçenekleri sunulacak.


İç mekanında da büyük yenilikler sunan F-150'de köşeli tasarım anlayışı burada da devam ediyor. Çok fonksiyonlu direksiyon simidi, dik yerleştirilmiş havalandırma çıkışları, büyük bölümü dijital olan gösterge paneli, dev bir dokunmatik ekran sunan orta konsol, donanıma göre değişen kaplamalar, farklı panel renkleri ve bol bol elektrik soketi aracın donanımında bulunuyor.


Bir önceki nesil modellere göre yaklaşık 320 kg hafifleyen F-150'de sunulacak olan bütün motor seçeneklerinin detayları açıklanmasa da ünitelerin tamamının hacimleri belli. Atmosferik emişli motorlar 3.5 ve 5 litre hacimliyken turbo beslemeye sahip motorlar 2.7 ve 3.5 litre hacimli olacak.

3.5 litre hacimli v6 motorlardan atmosferik emişli olanı 285 beygir güç, 345 Nm tork üretebilirken turbo beslemeyle donatılan 2.7 litre hacimli ünite 325 beygir güç, 507 Nm tork üretebiliyor.

2 yorum:

  1. Sadece gm grubu pickup'lar 6 litrelik benzin içici v8'leri kullanıyor sanırım.ya da bu araç onların rakibi değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ford'un da 5 litre hacimli motoru var. Elde olanı kullanıyor hepsi :)

      Sil