15 Ocak 2013 Salı

Ford Atlas


Konu Detroit otomobil fuarı olunca Kuzey Amerika'nın en popüler araçlarından pick up modellerinden bahsetmezsek olmaz. Ford da bu şekilde düşünmüş olacak ki büyük pick up modellerinin gelecekte neye benzeyeceğini Atlas konseptiyle ziyaretçilere gösterdi.


Aslına bakarsanız seri üretime alınabilecek bölümleri güncel F Serisi pick up modellerinden çok da farklı görünmeyen aracın dev ön panjuru ve LED farları güçlü bir görünüm sunuyor. Ön tampon altına yüksek süratlerde indirilebilen bir splitter eklenen aracın motor hava emişinde de kapatılabilir flaplar kullanılmış.


Yan eteklerin altına otomatik basamaklar yerleştiren Ford aerodinamik yapıyı daha da iyileştirmek için jantların içerisine, yüksek süratlerde boşlukları otomatik kapatabilecek parçalar eklemiş. Bu parçaların yerlerine gelmesini sağlayan enerjiyse lastiklerin hareketinden alınıyor.

Arka kısmında güncel Raptor modellerinden esinlenilmiş olan aracın kromajlı arka tamponunun altına dikdörtgen egzoz çıkışları eklenirken kasa kapağına hem basamak, hem de uzun yükleri sabitlemeye yarayan yükseltilebilir bir parça eklenmiş.


İç mekanında bol bol alüminyum kaplama ve mavi renkli ambiyans ışıklandırması kullanılan aracın orta konsolunun büyük kısmını dokunmatik bir ekran kaplarken küçük vites topuzu da dikkat çekiyor. Metal pedal seti ve şeffaf gösterge tablosu da dikkatlerden kaçmayan Atlas'ın arka koltukları için de dokunmatik bir bilgi ekranı sunulmuş.

Yeni nesil, turbo beslemeye sahip bir benzinli motorla donatıldığı açıklanan aracın kasa içi ve ayna arkası ışıklandırmalarında da LED kullanılırken ön camın üst kısmının aşağıya doğru girintili tasarımı tavanda da devam ediyor.

1 yorum:

  1. guzel olmus ya bu tur araclar icerisinde konsept de olsa nadir hos duranlarindan biri

    YanıtlaSil