16 Ocak 2013 Çarşamba

Acura NSX


Honda'nın lüks araç divizyonu Acura da Kuzey Amerika merkezli üreticilerin etkisinde kalmış gibi görünüyor. Bir aracın konsept halini yıllarca sergilemeyi seven bu üreticiler gibi Acura da sportif coupé modeli NSX'i her sene küçük rötuşlarla gösteriyor.

Köşeli tasarım çizgisini koruyan otomobilin bir önceki konseptten en büyük farkı ön ve arka tamponlarda kullanılan petek desenli plastik parçalar ve farklı tasarıma sahip jantlar olduğu söylenebilir.


2013'te bir iç mekana da kavuşan aracın yaşam alanında ilk nesil NSX'ten olduğu gibi Lexus LFA modelinden de etkilenildiği gözlerden kaçmıyor. Deri ve Alcantara döşemelerle birlikte kullanılan karbon fiber kaplamalar hoş bir görüntü oluştururken orta konsolu da içerisine alan vites konsolu ve alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi sportif tasarımı pekiştiriyor.


Teknik verileri hala kesinleşmeyen otomobilin ortaya yerleştirilecek olan v6 motorunun iki elektrik motoruyla eşleştirileceği ve gücün yere dört tekerlekten çekiş sistemiyle aktarılacağı açıklanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder