18 Ocak 2013 Cuma

Infiniti Q50


Japon üretici Infiniti, 2013 Detroit otomobil fuarında G ailesinin yerine geçecek otomobili tanıttı. Üreticinin en küçük dört kapılı modeli olan yeni otomobil yaz aylarında A.B.D. pazarında satışa çıkacak.

4.519 mm boy, 1.363 mm yükseklik ve 1.723 mm genişlik sunan otomobilin aks mesafesiyse 2.692 mm. Genel tasarımında kullanılan yuvarlak hatlar, ince yapılı farlar ve yeni ön panjurun görünümü M Serisi'ni andırırken tamponda sis farlarının üzerine eklenen LED gündüz aydınlatmaları dikkat çekiyor.

Essence konseptinden alınan tasarım detayları da gözlerden kaçmayan otomobilin C sütununda bulunan girintiler ve şişkin yan çamurluklar sportif coupé konseptine göndermeler yapıyor. Standart jantları 17 inç çaplı olan Q50'nin opsiyon donanımları arasında 19 inç çaplı jantlar bulunuyor.

İç mekanında tipik Infiniti çizgileri görünen otomobilin gösterge tablosunda büyük bir ekran bulunuyor. Orta konsolun üst kısmına büyük bir dokunmatik navigasyon ekranı yerleştirilirken alta inildiğinde de dokunmatik kumanda düğmeleri göze çarpıyor.


Klima kontrolleri konsolun iki yanına dağıtılırken direksiyon simidinin arkasına oldukça büyük yapılı vites değiştirme kulakçıkları eklenmiş. Aracın iç mekanında kullanılan parçaların büyük çoğunluğu oldukça kaliteli görünse de kapı içlerine yerleştirilen cam kumanda düğmeleri 20 yıllık Japon tasarımlarını çağrıştırıyor.

İlk etapta iki motor seçeneğiyle piyasaya çıkacak olan otomobilin 3.7 litre hacimli v6 motorunu diğer Infiniti modellerinden de tanıyoruz. 328 beygir güç, 366 Nm tork üretebilen ünitenin haricinde sunulacak hibrit seçenek 3.5 litre hacimli v6 motoruyla birlikte kullanılan elektrik motoruyla karma kullanımda 354 beygir güç üretebiliyor.

Avrupa pazarı için dört silindirli benzinli ve turbo Diesel motor seçenekleri de tanıtılacak olan Q50'de 7 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunulurken dört tekerlekten çekiş sistemi opsiyonel olarak alınabilecek.

4 yorum:

  1. Sonunda SUVları kadar iyi bir otomobil yapmışlar.

    YanıtlaSil
  2. sirf g35 ve g37 coupelerin nin hatrina seviyorum su infiniti'yi yoksa suv falan zaten hangi marka olursa olsun sevmem.

    YanıtlaSil
  3. güzel olsun diye yapılan bazı tasarım detayları çirkinleştiriyor. mesela ön led tasarımı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de biraz zorlama olmuş o LED aydınlatmalar.

      Sil