14 Ocak 2014 Salı

Volkswagen Beetle Dune


2014 Detroit otomobil fuarında Volkswagen standının dikkat çeken araçları arasında bir Beetle konsepti bulunuyor. Dune Buggy modellerine göndermeler yapan otomobil mekanik anlamda bir yenilik sunmuyor.

Köşeli ön tamponunda yuvarlak LED aydınlatmalar, metal koruma plakaları, petek şekilli panjur ve daha geniş hava girişleri dikkat çekerken kaputta ek hava çıkışları açılmış. 19 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin yan eteklerinde siyah eklemelerle birlikte metal korumalar da dikkat çekiyor.


Yükseltilmiş bir gövdeye sahip olan Dune konseptinin çamurlukları siyah renkli plastik korumalarla donatılırken yan aynalar da metalik renkleriyle dikkat çekiyor. Arka kısmında çift spoiler, tampon alt koruması ve çift egzoz çıkışı görülebilirken stoplar da siyah renkli.

Kapılar ve ön konsolda gövde rengi kaplamalar kullanılırken kapı içlerinde sunulan gözlerin lastik tutacakları Dune logolarına sahip. Aynı yazı, ön yolcu konsolunda da dikkat çekerken özel paspaslar ve çift renkli deri döşeme diğer dikkat çeken detaylar.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli benzinli motor kullanılan otomobil 210 beygir güç üretebiliyor. 6 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla donatılan konsept önden çekişli.

4 yorum:

  1. Brad Pit filmde bu arabayi parcalamakta hakli. 70-80 bin fiyat?!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O Türkiye ve vergilerine özel. Bizdekinin yarı fiyatından ucuz A.B.D.'de. 1.2 ve 1.4 litre hacimli motorlarla da uğraşmıyorlar tabi oralarda.

      Sil
  2. peki 4motion olacak mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri üretime geçerse ihtimali var ama geçmesi pek muhtemel değil gibi şimdilik.

      Sil