11 Mayıs 2013 Cumartesi

Bentley Continental GT ve Mulsanne Le Mans Edition


İngiliz üretici Bentley, Le Mans 24 saat yarışının 90. yaşını Continental GT ve Mulsanne modellerinin özel versiyonlarını sunarak kutluyor. Sadece A.B.D.'de satılacak olan otomobiller markanın bu organizasyona ilk katılımının da 90. yılını kutlarken son zaferin üzerinden geçen 10 yılı da hatırlatıyor.

Araçların tamamının dış mekanında küçük Le Mans Edition logoları bulunurken kromajlı ön panjur ve tampon hava girişleri dikkat çekiyor. Özel jantlarla donatılan araçlardan Mulsanne'da dört çıkışlı egzoz sistemi görev yapıyor.


İç mekanda aydınlatmalı kapı eşik kaplamaları, baklava desenli koltuk ve kapı iç döşemeleri, yeni tasarım analog saat, sınırlı üretim plakası, kafalıklara işlenmiş Le Mans Edition logoları ve metal pedal seti sunan araçların süspansiyon sistemleri de daha sert ayarlı.


Her modelden 48 adet üretecek olan Bentley araçların iç mekanlarında kullanılacak döşeme renkleri ve konsol malzemelerini 6 değişik pakette toplamış. Bu paketlere John Duff, Dudley Benjafield, Woolf Barnato, Tim Birkin, Glen Kidston ve Guy Smith ismlerini veren üretici bu şekilde marka adına Le Mans'ı kazanmış pilotları da hatırlamış.

2 yorum:

  1. gt'nin jantları etkileyici (gerçi modifiye dünyasında sıradan sayılabilir o ayrı)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. harbi güzel ama "modifiyeci" cantı olmuş. belki bentley'de sırıtıyor.

      Sil