6 Mayıs 2013 Pazartesi

Toyota ME.WE


Toyota'nın ilginç konseptleri arasına yeni bir araç katıldı. Fransız mimar, mucit ve tasarımcı Jean-Marie Massaud ile birlikte yaratılan otomobil geri dönüştürülebilir parçalarıyla dikkat çekiyor.

Polipropilen gövde panellerine sahip olan konsept araçta çerçevesiz camlar, bambu paneller ve mat metal yüzeyler dikkat çekiyor. Dört geniş kapıya sahip olan aracın arka kapıları geriye doğru açılırken B sütunu bulunmuyor. Bagaj kapağının tamamı camdan üretilen otomobilin LED stopları şık bir biçimde gizlenmiş. 3.440 mm boya sahip olan oromobilin genişliği 1.750, yüksekliğiyse 1.600 mm.


Sade görünümlü bir iç mekana sahip olan ME.WE'nin yaşam alanının büyük kısmı bambu ile kaplanmış. Koltukları da geri dönüşümlü malzemelerden üretilen aracın U şekilli direksiyon simidi ve küçük dijital gösterge tablosu dikkat çekici. Kafalıkları tavana bağlanan konseptin arka koltukları kullanılmadıklarında katlanıp ön koltukların altına yerleştirilebiliyor. Bu koltuklar aynı zamanda yerlerinden kolayca sökülüp araç dışında da kullanılabiliyor.

Her tekerleğinin içinde bir elektrik motoru bulunan araç bu sayede iki veya dört tekerlekten çekişli olarak kullanılabiliyor. 750 kg ağırlığa sahip olan konseptin motorları i-Road konseptinden alınmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder