6 Mart 2013 Çarşamba

SsangYong SIV-1


Son yıllarda katıldığı her büyük fuarda bir SUV konsepti tanıtan SsangYong 2013 Cenevre otomobil fuarında da alışkanlığını bozmadı. Daha önce XIV-1, XIV-2 ve e-XIV gibi model isimleri kullanan üretici bu sefer aracına SIV-1 ismini vermiş.

LED aydınlatma grubu, şişkin çamurluklar, büyük jantlar, ince yapılı aynalar, gömme kapı kolları, cam tavan ve çift egzoz çıkışı gibi detayları dikkat çeken aracın bagaj kapağı camının hem üst hem de altında birer spoiler yer alıyor. Gizlenmiş B sütunu sayesinde yan camları kesintisiz ilerliyormuş gibi görünen konseptin dar kapı camları çerçevesiz tasarlanmış.


İç mekana geçildiğinde köşeli bir tasarım anlayışı göze çarpıyor. Çift renkli konsol ve kapı içleri şık bir görünüme sahipken parlak metal yüzeyler ve dijital göstergeler fütüristik görünümü pekiştirmiş. Orta konsol üzerinde dev bir dokunmatik ekrana sahip olan aracın vites konsolunda küçük bir tablet kullanılmış.

4.500 mm boya, 1.880 mm genişliğe ve 1.640 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi de 2.700 mm uzunluğa sahip.

Aracı iki motor ve iki şanzıman seçeneğiyle satışa sunabileceğini belirten SsangYong 1.6 litre hacimli ünitelerden benzinlide bir, Diesel'de iki turbo beslemeye yer vermiş. Benzinli motor 205 beygir güç, 280 Nm tork üretebilirken Diesel ünite 150 beygir güç, 360 Nm tork üretebiliyor.

3 yorum:

  1. Dış görünüşe bakınca SY tam birşeye benzeyen bir araç yapmış derken iç kısma bakınca yine fikrim değişti :S

    YanıtlaSil
  2. Turkiye de gorebilecek miyiz bu araci?

    YanıtlaSil