17 Eylül 2012 Pazartesi

Lexus LF-CC


Kendisine gittikçe daha sportif bir yol çiziyormuş gibi görünen Lexus, LFA modelinin ardından aynı tasarım anlayışını daha küçük bir coupé modele uygulama kararı aldı. Bu kararın ışığında üretilecek olan aracın konsept haliyse 2012 Paris otomobil fuarında LF-CC ismiyle sergilenecek.

Araca bakıldığında ilk olarak dev ön panjur ve ön lastiklerin önüne gelmeden bitecekmiş gibi duran tampon dikkat çekiyor. İnce yapılı farlar, büyük jantlar ve hava girişine sahip yan etekler de sportif görünümü desteklerken seri üretime daha yakınmış gibi görünen arka kısımda LED stopların ilginç tasarımı dikkat çekiyor.


İç mekan yerleşimi çok da yabancı olmayan otomobilde ince yapılı havalandırma ızgaraları, tanıdık bir direksiyon simidi ve yüksek yan desteklere sahip koltukların yanında tamamen dokunmatik panellerden oluşan orta konsol ve bu kısmın üzerine yerleştirilen dev ekran dikkat çekiyor. Direksiyon simidinde de bulunan dokunmatik paneller ve LFA modelini andıran gösterge tablosu da sportif görünüme katkıda bulunuyor.

Hibrit bir güç paketiyle sunulan aracın teknik verileri henüz açıklanmasa da sistemde görev yapan benzinli motorun hacmi 2.5 litre olacak açıklandı.

5 yorum:

  1. (bkz: toyota gt86)
    (bkz: subaru brz)
    (bkz: scion fr)

    YanıtlaSil
  2. Ne alaka ya? Gt86 dumduz kalitesiz sadece agirlik merkezi yere yakin ve hafif, bu arac zaten konsept eger seri uretime gecerse luks guclu agir olucak

    YanıtlaSil
  3. motor gucu gt86 dan oldukca fazla olacak gibi. 2.5 litre hacimli benzinli motor arti hibrit unite 200 beygir olan gt86 dan cok cok fazla guc uretecektir. ee lexus da toyota'nin luks abisi parca ve iscilik cok daha kaliteli olacaktir bu durumda. benim sahsi gorusum bu adamlar volvo ile mercedes ile yarisiyor. ayrica boyut olarak da gt86'dan bir miktar daha buyuk gibi geldi resmi rakamlari karsilastirmadim ama. lfa nin bir model kucugu ve daha az guclusu olacak gibi. ama su son yillarda lexus'un yaptigi her hamleye hayran olan biri olarak bunun da seri uretim versiyonunu deli gibi bekliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Lexus un coupe ye ihtiyaci var, bmw mercedes audi rakipleri ve oldukca gucluler

    YanıtlaSil
  5. Büyük ihtimalle seri üretimde hibrit üniteyi kaybedecek ama GT86'dan büyük, LFA'dan küçük ve çok daha ucuz olması başarı şansını artıracak gibi.

    YanıtlaSil