19 Eylül 2012 Çarşamba

Toyota Verso


Toyota'nın Türkiye'de ürettiği Verso makyajlandı. Ön kısımda yoğunlaşan değişimler sonrasında aracın, geçtiğimiz ay tanıtılan Auris modeline benzeyen bir burun yapısına kavuştuğu görülüyor.

Kızgın bakışlara sahip bir araç haline gelen Verso'nun geniş bir hava girişine sahip olan ön tamponu sert hatlarıyla sportif bir görünüm sunuyor. Çift parçalı ön panjura doğru uzayan farlarına LED gündüz aydınlatmaları eklenen otomobilin yan aynaları küçülmüş.

16 ve 17 inç çaplı jantların yüzeylerinde değişiklikler yapan Toyota arka kısımda daha sade bir tasarım anlayışı benimsemiş. Tamponu altına küçük bir difüzör eklenen otomobilin genel duruşunun iyileştiği söylenebilir.


İç mekanında ufak tefek yenilikler yapılan araçta yeni döşemelerin yanında özellikle ön konsolda daha kaliteli malzeme kullanımıyla daha üst seviye bir hava yakalanmış. Direksiyon simidi, önceden lüks modellerde sunulanla değiştirilen aracın gösterge tablosu artık beyaz renkli ışıklandırmaya sahip.

Üç sıra koltuğa sahip olan Verso'nun bagaj hacmi, 7 kişilik oturma kapasitesi sunarken 155 litre, 3. sıra koltuklar katlandığındaysa 440 litre olarak açıklandı. İkinci koltuk sırası 195 mm ileri-geri kaydırılabilen otomobilin opsiyonel donanımında 2.34 metre uzunluğunda panoramik cam tavan da bulunuyor.

Motor seçeneklerinde bir yenilik bulunmayan aracın 1.6 ve 1.8 litre hacimli benzinli ünitelerinin yanında 2 ve 2.2 litre hacimli turbo Diesel motorları da bulunacak.

3 yorum:

  1. toyota tasarım konusunda honda gibi rakiplerinin çok gerisinde kalıyor. Citroen ve kia modelleri ise bu konuda son zamanlarda fark yarattılar.

    YanıtlaSil
  2. Evet, Toyota'nın genel tasarım anlayışı biraz sönük malesef. Koreli ve Fransız rakipleri çok daha cesur bu konuda.

    YanıtlaSil
  3. aman tanrım bu ne çirkinlik !

    YanıtlaSil