21 Haziran 2012 Perşembe

Citroën C-Elysée ve C4 L


Son zamanlarda çıkışta olan kompakt sedan furyasına Citroën de katıldı. Peugeot'nun 301 modelini tanıtmasının ardından Škoda cephesinden gelen Rapid haberi daha güncelliğini korurken Fransız üretici Citroën iki model birden tanıttı.

C4 temelleri üzerine geliştirilen sedan modellerden C-Elysée'nin ön kısmında ortak firmalardan Mitsubishi'nin tasarım detayları görülebilirken arka kısımda kardeş firma Peugeot'nun rakip modeli 301 görülebiliyor. Genel olarak dengeli oranlara sahip olan otomobilin iç mekan tasarımının da Peugeot 301'den alındığı fark ediliyor.

Yeni aracının bagaj hacmini 506 litre olarak açıklayan Citroën C-Elysée'yi ilk olarak Türkiye, İspanya, Cezayir ve Orta Avrupa ülkelerinde piyasaya sürecek.


Motorlarının tamamı 1.6 litre hacim barajının altında kalan otomobilin benzinli ünitelerinin güçleri 72 ve 115 beygir olarak açıklanırken turbo Diesel versiyon 92 beygir gücünde.


Temel olarak C-Elysée'nin uzatılmış versiyonu olan C4 L'in ön tasarımı standart C4'e daha çok benziyor. Yana geçildiğinde arka kapılarda bulunan kelebek camlar modeli kardeşinden ayırırken arka camın bombeli yapısı C5 ve C6 modellerine göz kırpıyor. Uzatılmış olması sebebiyle daha orantısız bir görünüme sahip olan otomobilin stoplarıysa şık tasarımlarıyla dikkat çekiyor.

İç mekan tasarımı hatchback kardeşiden alınan C4 L'in direksiyon simidi, orta konsolu ve gösterge paneli tanıdık olsa da vites konsolu biraz daha eski görünümlü.

Rusya ve Çin pazarına yönelik bir model olduğundan sadece benzinli motor seçeneklerine sahip olan C4 L'in 1.8 litre hacimli motoru 135 beygir güç üretebilirken Mini modellerinde de kullanılan turbo beslemeli 1.6 litre hacimli ünitenin 155 ve 170 beygir güç üretebilen iki versiyonu bulunacak. Motorların tamamında 6 ileri vitesli tam veya yarı otomatik şanzımanlar sunulacak.

13 yorum:

  1. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-lexus-lexus-gs-300-89103405/detay?source=promotion_spva onur abi lexus senin mi :D:)

    YanıtlaSil
  2. Değil. İsim benzerliği olmuş. :)

    YanıtlaSil
  3. İnş.taksicilerin yeni gözdesi olur da Albea'lardan kurtuluruz. :))

    YanıtlaSil
  4. Albea'nın üretimi durduğundan zaten kurtulacağız bir şekilde ama bu mu olur başkası mı zaman gösterecek.

    YanıtlaSil
  5. C Elysee olmuş bence. c4 uzun versiyonu beğenmedim :)

    YanıtlaSil
  6. c4 L nin iç mekanında hata olabilir mi acaba? c4 e çok benziyor altyapı olarak iç mekan olarak c4 ile aynı olsa hdi motorlarla türkiye de citroen satış patlaması yaşayabilir. model o derece güzel geldi gözüme. hatta c4 ü çok beğenen biri olarak itiraf edeyim c4 L çok çok daha güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, vardı gerçekten de. Eski nesil C4 Sedan fotoğrafıydı. C4 L'in ön konsolu hatchback ile neredeyse aynı.

      Sil
  7. şimdi c ellse aldığım için bir daha pişman oldum bok gibi araba kusura bakmasın kimse bu haber yapıldığında 2013de alıp 2015e kadar bineceğimi bilmiyordum malesef . onur reyiz sen bindin mi hiç elysee ye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bindim. Ama daha kötüsü de var. Onu söyleyebilirim :)

      Sil
    2. orası öyle canım fakat şöyle bi söz var

      "Aslında insanı en çok acıtan şey; hayal kırıklıkları değil. Yaşanması mümkünken, yaşayamadığı mutluluklardır".

      [Dostoyevsky]

      yani o cam düğmelerini düzgün yapsa kol dayama koysa repeat tuşu olsa ne olurdu sanki yapılabilecekken yapılmayanlar canımı sıkıyor 2007 civicten geçmek kolay olmadı bide onun etkisi var

      Sil
    3. Geçmiş olsun kardeş sen sen kafayı yemişin.

      Sil
  8. Onur reyis kusura bakma blogunu kirletmek istemem ama , şimdi daha yüksek sesle ; C ELİZE ANANIN A*MI

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olm bu araba size netti la . Biri edebiyata kaymış sen ana avrat saydırıyon son yorumlardan geldim güzel bi hort var diye dram çıktı bu ne Onur acil açıklama bekliyorum :D

      Sil