11 Mayıs 2012 Cuma

Fiat Linea


Ülkemizde başarılı satış rakamlarına ulaşan kompakt sedanlardan olan Fiat Linea makyajlandı. Bursa'da üretilen Linea'nın satış fiyatları da açıklandı.

Ana hatlarında bir değişiklik olmayan otomobilin ön tamponu daha sportif bir görünüm alırken ön panjur da makyajlanmış. Üst donanımlı modellerde kromajlı süslemeler dikkat çekerken arka tarafta makyajlanan tampon ve bagaj kapağının yanında rötuşlanmış stoplar da gözden kaçmıyor.


Asıl yeniliği iç mekanda sunan Linea'nun Grande Punto'dan kalma ön konsolu Punto ve Punto Evo modellerinde kullanılanla değiştirilmiş. Bu sayede daha modern bir görünüme kavuşan aracın bu bölümünde kalite seviyesinde de artış var.

Easy, Urban ve Lounge isimli üç değişik donanım seviyesine sahip olan yeni Linea'nın motor seçenekleri de tanıdık. 1.4 litre hacimli benzinli motoru 77 beygir güç, 115 Nm tork üretebilen aracın 1.25 litre hacimli turbo Diesel ünitesi 95 beygir güç, 200 Nm tork üretebilirken 1.6 litre hacimli turbo Diesel motor 105 beygir güç, 290 Nm tork üretebiliyor.

İlk iki motor seçeneğiyle birlikte 5 ileri manuel şanzıman sunan Fiat 1.6 litre hacimli üniteyi 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunuyor.

Benzinli modellerinin kampanyalı giriş fiyatı 34.360 TL olarak açıklanan makyajlı Linea'nın en pahalı modellerinin giriş fiyatıysa 44.720 TL. Türkiye'de çok tutulan 1.25 litre hacimli turbo Diesel motorla donatılan Linea da 37.950 TL'lik başlangıç fiyatına sahip.

10 yorum:

  1. Çok pahalı degil mi?

    YanıtlaSil
  2. Ya o arka tampondaki krom çıta nedir ya gözünü sevdiğimin tasarımcıları siz nerede tasarlıyosunuz bunları ya

    YanıtlaSil
  3. arka tampondaki krom çıta bir facia gerçekten...

    YanıtlaSil
  4. Birkaç gündür yollarda görüyorum da fotoğraflardakinden daha iyi duruyor canlısı. Bununla birlikte makyajları sevmediğimi söylemeliyim. Genelde aracın bütünlüğünü bozuyor bu işlemler.

    Fiyatlar konusunda şunu diyebilirim: Benzinlisi biraz daha ucuz olabilirdi sanki. Küçük Dİesel motorsa 75 beygirlik Punto'dan 1.900 TL daha pahalı. Punto'da 95 beygir motor Dualogic ile geldiğinden sağlıklı bir karşılaştırma yapamıyoruz ama manuel şanzımanla alınabilseydi bile fark 1.000 TL'nin altında olacak gibi.

    YanıtlaSil
  5. bencede biraz pahalı sınıfında o fiyata daha iyi araçlar var ama yinede fena bi araç değil

    YanıtlaSil
  6. makyajlanan arabanın reklamını yeni diye yaparsan bu millet de alır bu arabayı.bu araç fiat tan bir kez daha tiksinme sebebi. alın şunu gözümün önünden.

    YanıtlaSil
  7. Onur bey, bu araçta önceden dualogic şanzıman seçeneği vardı şimdi neden kaldırıldı bir bilginiz varmı.

    YanıtlaSil
  8. Mümkün olduğunca ucuzlatmak istediklerinden büyük ihtimalle. Artık otomatik şanzıman seçeneği gerekiyor ama.

    YanıtlaSil
  9. Onur üstad, dualogic şanzıman için aracın torku yüksekmiş o nedenle kaldırılmış.

    YanıtlaSil
  10. Palavra. 120 beygir, 300 Nm torkta kullanılıyor Dualogic şanzıman Bravo'da.

    YanıtlaSil