25 Nisan 2012 Çarşamba

Aston Martin Dragon 88


2012 Pekin otomobil fuarında Çin pazarına özel versiyonlar tanıtan üreticiler arasına Aston Martin de katıldı. DBS, Virage ve V8 Vantage S modellerinde sunulacak olan Dragon 88 donanımı sadeec 88 araçta bulunacak.

Araç sahiplerine teknik anlamda bir yenilik katmayacak olan sınırlı seride dikkatleri en çok çeken donanım şüphesiz 24 karat altın Aston Martin logoları. Oldukça pahalı ve savunmasız olan bu aksesuarların haricinde dış görünüş hakkında bilinmesi gereken tek şey sadece 3 renk seçeneğine sahip olması.


İç mekanda da üç renk deri döşeme seçeneği sunan Aston Martin piyano siyahı orta konsolu özel desenlerle bezemiş. Koltuk kafalıklarına ejderha figürü işlenirken kapı eşik kaplamalarında da özel üretim plakaları bulunuyor.

3 yorum:

  1. Aston Martin tüm umudunu Çinli lüks severlere bağlamış anlaşılan.Bu firma kendine büyük bir abi bulamazsa iflasa gider.Uzun zamandan beri yeni bir araç çıkartamıyorlar.Ya bunun gibi "special edition" ya da "Zagato coachbuild" versiyon tarzı araçlar çıkartıyorlar.Ellerinde araç platformları yakın bir gelecekte eski kalıp,günün ihtiyaçlarına cevap veremeyecek.Aston'un sonu hiç istemediğim halde kötü gözüküyor.

    YanıtlaSil
  2. Sahsen benim gonlumde yeri ayridir aston martin'in ama malesef su andaki gorunumu pek firmaya yakismiyor. Yinede koca firmayi goz gore gore batircak degillerdir vardir elbet bir planlari. Sanmiyorum bunca yillik efsaneyi caga uyduramayip batirsinlar.

    YanıtlaSil
  3. Sadece platform da değil. Motorlar da rakiplerle mücadele edebilecek tarzda değil artık. V12 hem çok ağır hem de güçsüz. Artık aynı güç daha küçük hacimli ve aşırı beslemeli V8'lerden alınabiliyor.

    V8'e Jaguar aşırı besleme uyguladı ama Aston Martin'den ses seda yok. Ben de pek net göremiyorum firmanın geleceğini ama bu araçlardan çok para kazandılar. Artık yenilik zamanı İngiliz marka için.

    YanıtlaSil