23 Nisan 2012 Pazartesi

Audi A6L e-tron


Audi'nin hibrit araç ailesine bir yenisi eklendi. Çin'de üretilen uzun aks mesafeli A6 modelini temel alan araç 2010 yılında tanıtılan A6 Hybrid modelinin seri üretime daha da yakın modeli. Üstelik bu sefer e-tron logosuyla.

Dış görünüşü diğer A6 modellerinden çok farklı olmayan A6L e-tron'da ince yatay çıtalara sahip ön panjur, e-tron tasarımı 21 inç çaplı jantlar, kromajlı ve ince yapılı egzoz çıkışları, koyulaştırılmış stoplar ve ön tamponda yer alan ince yapılı krom süslemeler dikkat çekiyor.


5.02 metre boy, 1.87 metre genişlik ve 1.46 metre yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi 3.01 metre uzunluğunda. İç mekanın genel hatları diğer A6 modellerinden farklı olmasa da göstergeler ve bilgi ekranında hibrit sistemin çalışma ve şarj durumlarını gösteren değişik grafikler mevcut.

Hibrit sistemin benzinli motoru A6 Hybrid modelinde olduğu gibi turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli, 211 beygir güç üretebilen TFSI ünite. Elektrik motoru 95 beygir güç üretebilen bu otomobilin sadece elektrik enerjisi kullanarak alabildiği yolsa 80 km.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder