1 Aralık 2010 Çarşamba

Audi A6 Hybrid


Yeni nesil Audi A6'nın ilke etapta piyasaya çıkacak olan 5 motor seçeneğini hibrit ünite takip edecek. İlk olarak A8 modeliyle tanıtılan ve Q5 ile seri üretime geçen hibrit ünite A6'da da modifiye edilmeden kullanılacak.

Tasarım olarak standart A6 modellerinden bir farkı bulunmayan hibrit modelde değişik desenli jantlar ve "Hybrid" logoları dışında ele verici unsurlar bulmak zor. İç mekanda da diğer A6 versiyonlarından ayrılması zor olan otomobilin şarj durumu ve hangi motoru kullandığı bilgisi göstergelerden takip edilebiliyor.

Hibrit sistemde görev yapan ve Volkswagen grubunun birçok aracının kaputu altında bulunan turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli benzinli ünite 211 beygir güç üretebilirken elektrik motoru 45 beygir güç, 211 Nm tork üretebiliyor. İki motorun birlikte çalıştığı durumlardaysa 245 beygir güç, 480 Nm tork elde edilebiliyor.

8 ileri vitesli Tiptronic şanzımanla donatılan önden çekişli otomobil 0'dan 100 km/s sürate 7.3 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 238 km/s. Ortalama yakıt tüketimi 6.2 litre / 100 km olarak açıklanan aracın CO2 salınım miktarıysa kilometre başına 142 gram.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder